avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. M-am căsătorit în urmă cu 3 ani. Avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. M-am căsătorit în urmă cu 3 ani. Avem un copil ...

Buna ziua. M-am căsătorit în urmă cu 3 ani. Avem un copil în vârstă de 2 ani. Ne-am mutat la curte, în casa mea cumpărată înainte de a ne cunoaște. Din păcate constat că m-am înșelat în privința ei (nu ne înțelegem deloc).Îmi este mila de copil, îl iubesc dar realizez că nu pot sa mai trăiesc sub teroare. Vreau să divorțez. In afara de faptul că ea mă amenința că îmi va lua tot au apărut "binevoitori" care spun că fiind copilul minor nu o pot scoate afara din casa. E adevărat? Menționez că ea are o cota cu frații ei dintr-un apartament cu 4 camere. Aștept opinii și un avocat bun.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 6 Iulie 2022
De scos o scoateți.
Însă trebuie să fiți conștient, ca data fiind vârsta copilului, va pleca cu tot cu el.
Dvs o sa aveți program de vizita.
Știu. Dar nu știu cum să procedez. As avea nevoie de un avocat să îmi ofere un răspuns pe text de lege și eventual să luam și legatura. Nici nu știți cât mă doare. Este o situație f delicată.

raluk0207 a scris:

De scos o scoateți.
Însă trebuie să fiți conștient, ca data fiind vârsta copilului, va pleca cu tot cu el.
Dvs o sa aveți program de vizita.

Text de lege, care sa spuna ca ce anume?
Vorbiti cu sotia, puneti cartile pe masa, discutati detaliile divortului, cu cine va locui minorul, cand se muta de la dvs si unde etc.?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Am discutat de principiu. A zis ca ea nu pleaca. Ca ramane cu copilul in casa. Chiar m-a enervat treaba asta. Cumva parca mai mult m-a inrait. Adica eu ma casatoresc cu tine, facem un copil si apoi vrei sa ma dai afara din casa mea ca ce? Ca e copilul mic, sta cu noi si vezi doamne daca ti-l da instanta ramaneti in casa si eu pe strazi?A zis ca daca ii zic ceva ea suna la politie. Ca sa intelegeti situatia. Nu prea imi pasa mie de politie dar daca ar fi sa nu ne mai intelegem in nici-un fel ar trebui sa discutam cu cartile pe masa, sa gasim solutii pentru binele copilului in primul rand. Cred ca atitudinea ei e un abuz. Si as putea sa spun mai multe dar nu vreau sa imi spal lucrurile pe internet.
Domnule, nu va da nimenii afara din casa, mai ales ca este bun propriu, dobandit inaintea casatoriei. Nici macar nu face obiectul partajului. Introduceti actiunea de divort, cereti ceea ce vreti, in mod sigur copilul va fi incredintat mamei care va fi parintele rezident, veti avea exercitare in comun a autoritatii parintesti iar dvs. veti fi parintele nerezident, cu drept de vizitare si obligatia de a plati pensie alimentara. Restul sunt amenintari de doi bani. Din casa dvs. nu va poate obliga nimeni sa plecati.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita minor Agnes22 Agnes22 Incep procesul de divort pe 22 aprilie. Eu am inceput actiunea impotriva sotului din culpa acestuia. El in 2 ani de casnicie cam un an adunat nu a avut de ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)