avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! De curand am demisionat de la firma unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! De curand am demisionat de la firma unde lucram,dar ...

Buna ziua! De curand am demisionat de la firma unde lucram,dar am ramas cu 16 zile din concediul de odihna neefectuate ( 7 zile/2021 si 9 zile/2022 ).
Ce suma ar trebui sa incasez de la fostul angajator daca salariul meu net era de 2000 lei si in cat timp ar trebui sa mi se achite aceste drepturi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 14 Iulie 2022
Care este formula de calcul va rog?
Pentru ca fostul sngsjator dustine va am.de luat 1032 net.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

2639 lei brut ..din calculul meu.

Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Concret, pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei se calculeaza media zilnica (Mz) a drepturilor cu caracter permanent mentionate din ultimele 3 luni anterioare celei in care se efectueaza concediul si se inmulteste cu numarul de zile de concediu de odihna.

Acest cuantum se va compara cu salariul de baza, sporurile si indemnizatiile permanente cuvenite pentru perioada concediului, potrivit contractului de munca. Valoarea indemnizatiei acordate va fi cea mai favorabila dintre cele comparate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna luna iulie 2013 tina1234 tina1234 Am o intrebare pt.dumneavoastra ,in luna iulie 2013 un salariat are concediu 20 zile cum se calculeaza indemnizatia si restul zilelor de 3 lucratoare ( se ia ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)