avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna luna iulie 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna luna iulie 2013

Am o intrebare pt.dumneavoastra ,in luna iulie 2013 un salariat are concediu 20 zile cum se calculeaza indemnizatia si restul zilelor de 3 lucratoare ( se ia salariul brut de la ultimele 3 luni
adica 375x3 : zile lucratoare si aflam ind. apoi .................B-)
Multumesc mult !!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 25 August 2013
Potrivit art. 150 alin. (1) din Codul muncii, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

Astfel cum prevede alin. (2), indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

Asadar, pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei se calculeaza media zilnica a drepturilor cu caracter permanent mentionate din ultimele 3 luni anterioare - aprilie, mai, iunie 2013 - celei in care se efectueaza concediul si se inmulteste cu numarul de zile de concediu.

Un exemplu de calcul
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru contract de mandat mmarianne mmarianne Buna ziua, Am o `` speta `` de rezolvat, pentru o persoana care, in anul 2013 a fost incadrata, 6 luni cu CIM, apoi i s-a suspendat CIM si i s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediu odihna-calcul vgrec58 vgrec58 Ma intereseaza cum se calculeaza concediul de obihna daca: Cistigul pe ultimele 3 luni diferit cu ore suplimentare si sporuri de Productie fata de salariul ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)