avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ...

Buna ziua,
Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo.
Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma instiinteaza ca cei care nu au facut si swmnat un contract cu singura firma de salubrizare din zona , sunt obligati sa plateasca o taxa de salubrizare in valoare de 156 ron pe an.Am intrebat de ce trebuie sa platim aceasta suma ,atata timp cand acolo nu locuieste nimeni si nu se ridica nici un gunoi,niciodata.Mi s-a spus ca in conformitate cu legea trebuie platit.Nu stiu despre ce lege e vorba si deasemenea nu stiu daca e normal atata timp cat nu mi se presteaza nici un serviciu sa fiu nevoita sa platesc acel serviciu.Eu nu am semnat nici un contract cu nici o firma de salubrizare.
Rugamintea mea este ,daca cineva imi poate spune ,daca este legal sau nu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriamia , utilizator 09:49, 6 Noiembrie 2022
Așa își bat joc primariile din România de toți cei plecati din tara. Eu platesc și apa si gunoi degeaba.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca este hotarare a consiliului local, este legala. o puteti ataca in contecios administrativ daca va considerati prejudiciat.
pe de alta parte, atunci cand primaria stabileste costul anual, imparte suma pe care o datoareaza prestatorului la numarul de locuinte, locuite sau nu. suma pentru curatenie se refera si la curatarea zonelor comune ale localitatii. v-ar conveni sa va aduca acea cota de gunoi si sa o puna in fata proprietatii?
la fel, platiti impozit chiar daca nu locuiti acolo.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
petrucelmare, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei stii ca pentru salubritate se completează un formular unde se trec persoanele care locuiesc la adresa respectivă. Taxa e pe persoane nu pe volum de gunoi. Eu sunt proprietar în 3 locuri iar intr-unul nu locuiește nimeni si acolo nu se schita nimic pentru gunoi desi in acel.bloc cu 5 scări locuiesc atât de multe persoane.
petrucelmare a scris:

daca este hotarare a consiliului local, este legala. o puteti ataca in contecios administrativ daca va considerati prejudiciat.
pe de alta parte, atunci cand primaria stabileste costul anual, imparte suma pe care o datoareaza prestatorului la numarul de locuinte, locuite sau nu. suma pentru curatenie se refera si la curatarea zonelor comune ale localitatii. v-ar conveni sa va aduca acea cota de gunoi si sa o puna in fata proprietatii?
la fel, platiti impozit chiar daca nu locuiti acolo.

Eu locuiesc în Germania și platesc fix același tip de taxa și în Germania și în România, unde apartamentul e locuit cam 5 săptămâni pe an, când vin în concediu. Taxa în Germania e defalcata. În România e bulk, și am parte și de discutii când arunc ceva voluminos. Defalcat inseamna curatat strada, suma unica, evident. Tomberoanele sunt taxate separat și suma e în functie de nr de persoane. Poate detaliati ce vreti să spuneti în legătură cu adusul gunoiului din strada și de la alții, din moment ce colectarea si nu depozitarea la vecini se plateste by default în toată lumea civilizata. În România se plateste tomberonul automat, fie că e cineva acolo, fie că nu.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
adriamia, utilizator
Eu nu am nici un contract cu firma de salubritate,nu am nici macar tomberon.Repet,nu locuieste nimeni acolo de 27 de ani,eu nu locuiesc in tara .In toti acesti ani am fost de vreo 5 ori acolo.

Alte discuții în legătură

Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)