avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ...

Buna ziua,
Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo.
Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma instiinteaza ca cei care nu au facut si swmnat un contract cu singura firma de salubrizare din zona , sunt obligati sa plateasca o taxa de salubrizare in valoare de 156 ron pe an.Am intrebat de ce trebuie sa platim aceasta suma ,atata timp cand acolo nu locuieste nimeni si nu se ridica nici un gunoi,niciodata.Mi s-a spus ca in conformitate cu legea trebuie platit.Nu stiu despre ce lege e vorba si deasemenea nu stiu daca e normal atata timp cat nu mi se presteaza nici un serviciu sa fiu nevoita sa platesc acel serviciu.Eu nu am semnat nici un contract cu nici o firma de salubrizare.
Rugamintea mea este ,daca cineva imi poate spune ,daca este legal sau nu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriamia , utilizator 09:49, 6 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul acestui utilizator constituie o mare ofensa gindirii logice si, mai ales, bunului simt pt incurca total conceptele!
1. unde scrie ca intregul cost anual al primariei fata de prestator se imparte PE NR. DE LOCUINTE (locuite sau nu, ce naiba mai conteaza!)?? Locuinta produce gunoi sau persoanele care locuiesc (sau eventual locuiesc) acolo ? Si eu am patit timpenia asta cu o primarie (eu avand domiciliu stabil in alta parte) si stiu despre ce vorbesc in aceasta problema. Viceprimarul de la acel timp sustinea mortis ca "o casa locuibila este o casa in (trebuie) sa locuiasca cineva"", deci sunt bun de plata ! I-am demonstrat ca eu platesc gunoiul la domiciliul stabil si, eventual, daca produc ( in cele 2 zile/saptamina cat stau acolo) ceva gunoi menajer la tara il iau cu mine in masina si-l duc acolo unde platesc gunoiul.
2. ce tupeu incredibil are acest "utilizator"sa afirme ca cineva NU CONTEAZA CINE SI PE CE BAZA are dreptul sa iti arunce gunoiul altuia la poarta ta !! Intrebare: badie.... nu-tie scirba cand te uiti singur in oglinda la moaca ta??
3. Badie: ce zici de conceptul ca fiecarei plati trebuie sa ii corespunda un serviciu PRESTAT LA CERERE SI IN INTERESUL tau?
Esenta problemei e alta: primariilor le este si lene si frica sa amendeze toti satenii care arunca gunoiul pe unde apuca sau - si mai rau - isi fac depozit de gunoi in propria curte doar sa nu plateasca nimic !
Eu stiu ca: Potrivit HG 1588 din 2007, proprietarii de locuinte au obligatia sa declare numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament pe o PERIOADA mai mare de 15 zile intr-o luna.
E vorba deci de zile, nu de un nr arbitrar decis de mc de apa consumati. Lasand la o parte faptul ca din punctul meu de vedere, 2 mc sunt pentru cei care nu sunt interesati de igiena.
Ziceti ca au dreptul sa fie stat in stat si sa inlocuiasca nr de zile cu nr de mc de apa. Atunci de ce mai exista lege? Nu scrie nicaieri de mc de apa pentru ca e total ilogic. Ar trebui macar cumulat cu un consum corespunzator de gaz si electricitate.
Minciuna lor nr 1: sunt proprietara, deci am 1 persoana la intretinere din oficiu. Nu pot reproduce tonul misogin cu care mi s-au adresat.
Minciuna lor nr 2 (ca 1 nu a mers): nu avem timp sa sunam la toti cei 400 proprietari. E minciuna pentru ca sunt softuri gratis care pot compara datele din fisiere excel, ca sa fie evidentiate diferentele intre luni. De asemenea, eu am avut peste 2 mc in 3 luni disparate (concediu), nu permanent, asa cum au mintit ei.
Ei, hotii, se poarta ca si cum toti au intentia sa ii fure. Sa stiti ca nu numai in Romania unii nu vor sa declare surplus de persoane. Insa numai in Romania exista un alai de indivizi numiti asociatie, care cred ca legea nu li se aplica. In Germania, unde stau eu, exista doar 1 (una) persoana, administrator. E obligat sa contacteze proprietarul daca are suspiciuni, nu sa hahaie la telefon aiurea ca nu se poate. Aveau ambele mele nr de telefon/whatsapp. Stiau evident adresa. Se scrie o atentionare si se da un termen de raspuns, ex 2 saptamani (scris) sau 3 zile (telefon). Doar daca locatarul nu raspunde in acel termen, se adauga 1 persoana. Altfel, vorbim de hoti care striga hotii.
In concluzie, solutii sunt. In plus, ei prefera sa discute cu fratele meu, ca e barbat, ignorand faptul ca proprietara e femeie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)