avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot să dau în judecată firma la care am lucrat? ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot să dau în judecată firma la care am lucrat? Salut, Eu ...

Cum pot să dau în judecată fostul loc de muncă?

Salut,

Eu și încă o colega ne-am decis să unim fronturile și să demascăm abuzurile petrecute la fostul loc de muncă, unde ne-am și cunoscut. Amândouă am trecut prin același scenariu, în care am fost obligate să semnăm decizia de încetare a contractului prin acordul părților, subit. Deși nu există un "paper trail", mai mulți oameni au fost de fața când s-au făcut glume pe seama sănătății mintale a angajaților sau când ne-au obligat efectiv să ne sacrificăm weekend-ul pentru teambuilding-ul firmei. Nu mai zic că era un lucru știut că se ascultă mai rău ca în comunism conversațiile angajaților la țigară afară. În schimb, ce e demonstrabil, este că persoana care m-a înlocuit a semnat oferta sau contractul cât eu încă eram angajată, iar minunații mei angajatori au chemat oameni la interviu cât încă aveam covid ( în plus, ne-au obligat să nu declarăm la DSP faptul că am luat covid în teambuilding-ul organizat din firmă). Practic, ei și-au găsit om mai ieftin la salariu cât eu încă zăceam bolnavă și dupa ce m-am întors la birou m-am trezit fără job. Totodată, locul de muncă era postat pe ejobs cât încă lucram dar mi s-a spus de către o altă colega că ei vor să se extindă de fapt și ca nu rămân fără loc de muncă. Colega care a fost "concediată" recent are la dispoziție 30 de zile să conteste decizia și aș vrea să știu dacă mai este nevoie să strângem oameni nemulțumiți de editura în care am lucrat sau dacă are rost sa facem plângere la ITM. Momentan totul stă sub semnul întrebării deoarece știm că patronii își permit avocați și cheltuieli de judecată, spre deosebire de noi, unde astfel de cheltuieli trebuie calculate cu grijă.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 7 Iulie 2022
Puteti depune plangere la ITM ... cu ce articol i- incetat c.i.m. colegei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teambuilding Naomi185 Naomi185 Buna ziua. Sunt angajata la o firma de aprox 3 ani. De cateva luni m-am mutat in alt oras si imi continui prestarea muncii pt aceeasi firma, de acasa. In ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit de luni de zile windows2000 windows2000 buna ziua Ma numesc Timar Ovidiu, am fost angajat la o firma unde nu mi-am primit salariul la timp adica cu intarzieri de luni de zile si din luna mai ... (vezi toată discuția)