avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri ANRP

În legătură cu un dosar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren, A.N.R.P. ne-a solicitat fiecaruia dintre cei 3 mosteniori ai autorului care a detinut pamantul respectiv o serie de acte suplimentare pentru dovedirea filiatiei. Doi dintre mostenitori nu doresc sa dea curs solicitarii A.N.R.P. trimitand actele personale necesare. În acest caz, intrebarea este daca eu, mostenitoarea care voi trimite la ANRP tot ce mi-a fost solicitat pentru probarea calitatii mele de mostenitor al autorului in cauza, voi mai putea primi desbagubire pe partea de teren ce mi se cuvine? Si daca da, ce se intampla cu despagubirea corespunzatoare partilor celorlalti 2 mostenitori care insa nu si-au demonstrat prin actele solicitate de ANRP calitatea de mostenitor? Imi va reveni tot mie, ca unic mostenitor dovedit sau se va pierde?
Actele personale ale fiecaruia nu sunt suficiente.
Calitatea de moștenitor v-o dovediți cu un certificat de moștenitor sau un certificat de calitate de moștenitor.
În ambele cazuri, acesta se eliberează de un notar si presupune exercitarea opțiunii succesorale de către moștenitori.
Dacă ceilalți doi nu sunt interesați, notarul va solicita câte o declarație de renunțare la succesiune, din partea fiecăruia. În atare situație, ei vor deveni straini de succesiune și de absolut toate bunurile defunctului.
Ca efect al renunțării lor, veți rămâne dvs unic moștenitor, calitate care se va consemna intr-unul din certificatele menționate mai sus.
Probabil nu m-am exprimat complet. Este vorba despre bunicul comun al celor trei. Exista desigur acte de nastere pe fiecare ramura, care demonstreaza filiatia, de altfel s-a si obtinut in natura o parte din pamant. Pentru restul pamantului s-au stabilit despagubiri. Dosarul a ajuns de la judet la ANRP unde se cer din nou actele de nastere etc, iar 2 dintre mostenitorii de drept nu mai vor sa le retrimita a n a ara din lehamite! In aceasta situatie, intrebarea este daca imi pierd si eu dreptul la despagubiri sau doar ceilalti doi.

raluk0207 a scris:

Actele personale ale fiecaruia nu sunt suficiente.
Calitatea de moștenitor v-o dovediți cu un certificat de moștenitor sau un certificat de calitate de moștenitor.
În ambele cazuri, acesta se eliberează de un notar si presupune exercitarea opțiunii succesorale de către moștenitori.
Dacă ceilalți doi nu sunt interesați, notarul va solicita câte o declarație de renunțare la succesiune, din partea fiecăruia. În atare situație, ei vor deveni straini de succesiune și de absolut toate bunurile defunctului.
Ca efect al renunțării lor, veți rămâne dvs unic moștenitor, calitate care se va consemna intr-unul din certificatele menționate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decizie intocmita conform legii 10/2001 lazaradu lazaradu Buna ziua, Solicit ajutorul Dvs. in privinta posibilitatii succesiunii unei Decizii privind dispozitiile Art. 23 referitor la aplicarea Legii nr. 10/2001 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? ghjani ghjani Va rog sa imi spuneti, de unde stiu daca comostenitorul meu a deschis sau nu succesiunea dupa autorul nostru?Suntem amandoi beneficiarii unei sume reprezentand ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor persoana decedata in 1947 cristimarin cristimarin Am solicitat la un notar certificatul de mostenitor dupa bunica mea decedata in 1947 prin care sa dovedesc calitatea de mosteniori ai sotului defunctei ... (vezi toată discuția)