avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prelungire dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prelungire dovada

Buna ziua,
revin pe acest forum cu speranta sa gasesc o solutie pentru problema mea.

In luna decembrie am facut accident cu masina, in urma impactului am lovit un autotutism si un pieton (precizez ca acesta nu era pe trecerea de pietoni). Eram pe banda din mijloc si am vrut sa trec pe band 1 pentru a face loc unui alt autoturism care se afla pe banda 3, din pacate pe banda 1 se aflau parcate 2 autoturisme pe care le-am vazut prea tarziu, am franat insa datorita poleiului am intrat in prima masina iar doamana accidentata a fost prinsa intre cele 2 masini parcate pe banda 1.

In urma accidentului mi-a fost retinut permisul si mi s-a eliberat o dovada cu drept de circulatie valabila 15 zile. Dupa expirarea celor 15 zile am facut o cerere pentru prelungirea acesteia care insa a fost respinsa, intrucat procurorul a considerat ca reprezint un pericol social.

Acum as vrea sa atac rezolutia procurorului dar nu stiu cum sa fac.
Cum ma sfatuiti sa fac, sa contest rezolutia sau sa fac o alta cerere de prelungire?
Ma gandesc ca o alta cerere ar fi solutionata de acelasi procuror si ar fi mai indicat sa atac rezolutia, insa nu stiu in cat timp se poate si nici nu gasesc un articol ceva pe care sa-mi intemeiez contestatia.

Cand am facut cererea nu am stat sa o motivez, a fost ceva f succint (subsemnatul ... solicit sa-mi prelungiti dovata si cam atat), acum as vrea sa fac ceva mai detaliat.

Multumesc pentru atentia acordata.
O zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 21:54, 12 Februarie 2010
Desi cred ca cererea dvs.este sortita esecului fata de modul in care s-a petrecut accidentul,va sfatuiesc sa faceti plangere impotriva rezolutiei procurorului in temen de 20 de zile,iar daca acesta nu se pronunta pe aceasta cerere formulati aceasta plangere si la instanta in termen de 20 de zile.
Consultati un avocat pentru a va da ajutor specializat.
Succes !
asemenea solicitari pt.prelungirea dovezii sunt niste cereri standard
nu stiu in ce masura puteati motiva cererea in afara de faptul ca trebuie sa conduceti pt.serviciu etc
in alta ordine de idei,dovada se poate prelungi cu acordul procurorului care are puterea decizionala
plingerea nu rezolva mai nimic decat nervi multi.
@vidus.
Dovada se poate prelungi de politie numai cu acordul procurorului care are puterea decizionala, dar daca s-a pronuntat in aceasta faza a UP ca reprezentati un pericol socialunt slabe sperante. Mai incercati cu o cerere normala la procuror si poate ca dupa administrarea tuturor probelor s-ar putea sa va aprobe.
Cu plingerea nu rezolvati nimic decat stres.
Apropo, cred ca va reprezinta un avocat, deoarece este un accident cu victima?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul se suspenda chiar la nup ? sabin cj sabin cj O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era cazut, indicatorul albastru era o cutie cu ... (vezi toată discuția)
Indicatoarele rutiere care nu respecta legea? sabin cj sabin cj E obligatorie suspendarea permisului ? O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)