avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune ...

Buna ziua,
Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune (nepoti) dar nu mai detinem certificatul de casatorie si deces al mamei . Ce ne sfatuiti sa facem pentru a ne dovedi claitatea de succesori?
Cu mutumiri
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:23, 12 Iulie 2022
Notarul va emite o adresa către starea civila și va solicita eliberarea unor extrase din Registrele de stare civilă, pentru uz oficial.
Va multumesc
Va multumesc. E valida si posibilitatea de a fi solicitate din Arhiva Starii Civile de mandatarul caruia i-am dat procura succesorala, sau doar notarul succesiunii are dreptul sa le ceara?
E valabila, dar din câte știu, nu se mai emit duplicate după certificatul de căsătorie al unei persoane, după decesul acesteia.
Va multumesc, avem si noi dreptul sa cerem eliberarea extraselor din Registrele de Stare Civilă, pentru uz oficial - Sucesiune care sa dovedeasca dreptul nostru de mostenitori ai unchiului decedat ( fratele mamei noastre, decedata si ea), sau numai notarul are dreptul sa le ceara de la Starea Civila? Si daca noi nu avem dreptul, un avocat pe care l-am angaja are dreptul sa le ceara in locul nostru?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2022
Tamcor, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca sint succesorul mamei recasatorite? miky68 miky68 mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele ... (vezi toată discuția)
Vreau să dezbat succesiunea după mama în instanță, însă nu pot pentru că tata nu-mi dă certificatul de deces. cum obțin un duplicat? dary@ dary@ Buna ziua, Va prezint mai jos situatia pe scurt: Am 31 de ani, mama a decedat in 2013. Eu am scos certificatul deces. Cu tata (mama era casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Cautare certificat de deces adriana-de adriana-de Buna seara, cine ar putea sa ma ajute cu un sfat , cum sa procedez ca sa pot gasi certificatul de deces al unchiului meu care a decedat in 1949 in Ploiesti. ... (vezi toată discuția)