avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune ...

Buna ziua,
Eu si fratele meu suntem mostenitori intr-o succesiune (nepoti) dar nu mai detinem certificatul de casatorie si deces al mamei . Ce ne sfatuiti sa facem pentru a ne dovedi claitatea de succesori?
Cu mutumiri
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:23, 12 Iulie 2022
Dvs, nu.
Puteți solicita prin avocat, pe baza de adresa
Va multumesc. Avocatul pe care dorim sa-l angajam cere procura special de succesiune pe numele lui personal ( noi fiind stabiliti in Canada eu si in Spania fratele meu). Noi am gasit o persoana de incredere din tara careia dorim sa-i dam procura de succesiune ( in care sa includem si dreptul de a angaja un avocat in numele nostru). Ar putea fi acesta un motiv pentru avocat sa ne refuze? Inclin sa cred ca nu, dar as aprecia raspunsul Dumneavoastra. Cu multumiri.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
Tamcor, utilizator
Puteți sa ii faceți avocatului o procura prin care îl împuterniciți doar sa se ocupe de obținerea extraselor după certificatul de căsătorie și de deces.
Iar pentru dezbaterea succesiunii, o alta procura, persoanei în care aveți încredere.
Va multumesc mult , schimband putin topica intrebarii, noi am dori sa trimitem procura unei persoane de incredere din tara in care sa trecem inclusiv angajarea unui avocat. In aceste conditii avocatul nu mai are si el nevoie de procura, corect?
Teoretic nu. Practic, unele institutii care solicita o procura speciala, pentru operatiunea respectiva.
Ceea ce nu inteleg este: nu aveti incredere in avocat, astfel incat sa ii faceti procura direct lui, insa sunteti dispus sa lasati o procura altcuiva, ca sa poata angaja un avocat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca sint succesorul mamei recasatorite? miky68 miky68 mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele ... (vezi toată discuția)
Vreau să dezbat succesiunea după mama în instanță, însă nu pot pentru că tata nu-mi dă certificatul de deces. cum obțin un duplicat? dary@ dary@ Buna ziua, Va prezint mai jos situatia pe scurt: Am 31 de ani, mama a decedat in 2013. Eu am scos certificatul deces. Cu tata (mama era casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Cautare certificat de deces adriana-de adriana-de Buna seara, cine ar putea sa ma ajute cu un sfat , cum sa procedez ca sa pot gasi certificatul de deces al unchiului meu care a decedat in 1949 in Ploiesti. ... (vezi toată discuția)