avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarația fiicei la NOTAR, are viabilitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarația fiicei la NOTAR, are viabilitate testamentara? Declarația ...

Declarația fiicei la NOTAR, are viabilitate testamentara?
Declarația are valoarea de testament al defunctului?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:28, 20 Iulie 2022
Testamentul e o dispoziție pentru cauza de moarte.
Declarația este altceva.
Nu exista declarație cu valoare de testament.
Intenția testatorului de a gratifica o persoană trebuie sa fie neechivoca.
Ce vreți sa faceti/știți mai exact?
Intr-un Certificat de moștenire, notarul a motivat, in loc de testament (inexistent), al defunctului, simpla afirmație (sau declarație), ca vointa defunctului, exprimata in timpul vietii, desigur, a fost de a lasa moștenirea unei nepoate.
Eu vreau sa contest legalitatea acestui Certificat, cel puțin parțială.
Din informații, mi s-a spus, că Certificatul poete fi anulat, pe cale amiabilă, intre cele 2 persoane, participante, sau, daca nu se poate, prin judecatorie.
Dar eu consider, ca cel responaabil, de ilegalitate, este notarul, deci el trbuie sa se ocupe de revenirea la legalitate.
Am, sau nu dreptate, oare?

Mulțumesc.
Nu putem sa va dam dreptate, din moment ce nu am văzut actele și nici ce s-a întâmplat acolo.
Mergeți la o consultație la un avocat sau un notar, cu toate actele pe care le aveți.
Refuz sa cred ca un notar a putut face asa ceva fara sa aiba o baza legala. E ceva acolo ce poate nici dvs. nu stiti sau daca stiti, nu ne spuneti noua. Ca atare, nimeni nu se poate pronunta asupra legalitatii faptului/actului cata vreme nu stie ce se afla in spatele lui.
Dna. Irina, ma scuzati, nu scriu aici ca milncionoasa. In Certifictul de moștenitor, este cuprinsă declaratia fiicei, ca mama ei, a dorit, (fără un testament sau alt act scris), sa lase moștenire tot nepoatei, o anumita parte, dintr-o proprietate, pe care, in rest, o lăsase testamentar, aceleași nepoate.
Notarul a cuprins această aserțiune, în Certificatul de moștenire, considerând-o. legal suficientă ca o probă juridică pentru stabilirea proprietății respective..
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
dorotheea, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de proprietate, cu eroare juridică. o rudă avea drept legal, ... dorotheea dorotheea Act de proprietate, cu eroare juridică. O rudă avea drept legal, la o parte dintr-o moștenire, dar a declarat la notar, că acea parte nu îi va revenii ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a indica succesorii monahelenus monahelenus Ce pot face daca citarea la succesiunea dupa bunici a venit dupa termenul de 6 luni. eu nu am avut cunostinta de decesul acestora. Mai am vreo sansa de a ... (vezi toată discuția)
Testament in care soacra este legatar universal tantzimarinescu tantzimarinescu Buna ziua intru pt prima data pe acest forum si am nevoie de ajutor.Soacra mea are testament cu titlu legatar universal pt bunurile ramase dupa socrul meu(dar ... (vezi toată discuția)