Buna ziua!
In august 2019 m am angajat și avand o executate in spate, s a pus poprire pe salariu. Contractul meu de munca a fost unul determinat pentru ca am venit pe postul unei colege care era în creștere copil. In august 2021 mi s a terminat contractul. In acest interval firma a virat catre executor suma de bani aferenta din salariul meu. O lună jumate mai tarziu m am intors la acelasi angajator pentru ca se eliberase un post nedeterminat in acelasi departament si loc unde lucrasem pana atunci. Dim octombrie 2021 firma mi a virat banii integral pana luna aceasta. Eu am asteptat o hârtie de la executor cand am incheiat contractul de munca si apoi cand am inceput sa muncesc din nou (nu pretind ca știu cum funcționează toata treaba asta, de aceea ma gandeam ca voi primi un semn de la ei). Ieri am avut surpriza sa primesc mai putin din salariul si am vorbit la juridic. Mi s a spus ca firma a fost instiintata de catre executor ca eu sunt inregistrata la Anaf cu venituri si lor nu li s au virat banii aferenti in acest timp. Si obliga cumva firma sa plateasca acei bani din octombrie pana in prezent. Doamna de la juridic mi a zis ca inca nu s a luat o hotărâre, insa daca firma va plati acei bani din urma, ei mi i vor pune mie la plata incepand de luna viitoare si ca probabil mi se vor opri 50% din salariu in loc de 33% cum e acum avand doar o singura poprire.
Are voie firma, nefiind banca sau executor sa actioneze asa pana a ajunge la a mi se lua jumatate de salariul? Stiam ca doar in cazul in care sunt mai mult de 2 bănci/popriri se aplica aceasta regula. In acelasi timp, fara sa par un om rau sau nepasator fata de doamna de la juridic, insa mi se pare ca tot in carca mea este pusa o greșeală care nu este a mea. Pe functia pe care sunt, daca gresesc mi se taie un x % din salariu ca penalizare, nu scap dand o pe alții. Nu am mai auzit de o astfel de situatie si voiam sa stiu daca legal pot face eu ceva sau cu un avocat?
Un domn consilier juridic mi a raspuns ca firma imi poate lua banii doar prin ordin judecatoresc, deci asta inseamna ca trustul de presa unde lucrez sa ma dea in judecata. Dar pe baza a ce ma dau in judecata? Pur si simplu un om care lucreaza la financiar a gresit si plata acestei greseli o fac eu ramanand cu jumatate din salariul, care nu era mare oricum.
Buna ziua,
Formulati contestatie la executare.
Este vina firmei ca nu a facut toate demersurile necesare.
In calitate de tert poprit, executorul a executat firma pentru faptul ca firma a neglijat sa retina debitul din venitul dvs. in timp util. Cu atat mai mult cu cat cunostea situatia, de la contractul de munca anterior incheiat.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns! De la financiar mi s-a spus ca pur si simplu imi vor opri diferenta de bani pana la 50% din salariul ca sa acopere banii pe care ii va plati firma. Eu de aici inteleg ca ei nu vor proceda cu executare silită, ci pur si simplu vor tine cont sa imi ia banii de acum inainte, ca sa achit banii către firma + poprirea catre executor. Ca sa se ajunga la o executare silita ar trebui sa fie o decizie judecatoreasca, nu intr-o sedinta interna a firmei. Iar eu nu stiu cum sa rezolv aceasta situatie pentru ca firma nu tine asa mult cont de angajat, ci vor face tot posibilul sa-si ia banii inapoi.
Credite
yoona
Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)