Poprire salariu.
Buna ziua
In anul 2021, prin august, am primit o înștiințare de executare silita pentru un credit restant la un IFN.
Am făcut atunci o înțelegere de plata cu executorul și s-au facut plati pana în noiembrie același an, respectiv 2021.
Am avut o perioada fara venit ...
Acum, in ianuarie, am primit o înștiințare privind măsura popriri, datata 13.12.2024.
Au trecut 3 ani și un pic de la ultima plata.
Mai pot face contestație și să cer anularea executării silite ca urmare a prescripției?
Termenul de 15 zile se calculează de la data la care am primit plicul sau de la data la care se vor opri bani la firma?
Menționez că în plic am primit doar înștiințarea privind măsura popriri, fara nici un alt document atașat.
Trebuie vazut ce ati primit, ciudat sa fie poprire, dar daca e, de atunci se calculeaaza, de la primire. Atentie, trecerea celor 15 zile duce la pierderi de drepturi de a invoca prescriptie etc. Totusi, este foarte posibil sa nu se fi implinit termenul de 3 ani, au obiceiul sa reia executarea cu cateva zile inainte.
Vorbiti cu un avocat.
Voi cere să îmi trimită o copie a dosarului.
Ultima plata conform înțelegerii a fost în 16.11.2021. De atunci nu am mai primit nimic. Nici popriri pe conturi, nici la locul de munca.
Mulțumesc de răspunsuri.