avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu. Buna ziua In anul 2021, prin august, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu. Buna ziua In anul 2021, prin august, am primit ...

Poprire salariu.
Buna ziua
In anul 2021, prin august, am primit o înștiințare de executare silita pentru un credit restant la un IFN.
Am făcut atunci o înțelegere de plata cu executorul și s-au facut plati pana în noiembrie același an, respectiv 2021.
Am avut o perioada fara venit ...
Acum, in ianuarie, am primit o înștiințare privind măsura popriri, datata 13.12.2024.
Au trecut 3 ani și un pic de la ultima plata.
Mai pot face contestație și să cer anularea executării silite ca urmare a prescripției?
Termenul de 15 zile se calculează de la data la care am primit plicul sau de la data la care se vor opri bani la firma?

Menționez că în plic am primit doar înștiințarea privind măsura popriri, fara nici un alt document atașat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
15 zile calendaristice începând cu data primirii plicului, sau cu data când ați luat la cunoștință.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut ce ati primit, ciudat sa fie poprire, dar daca e, de atunci se calculeaaza, de la primire. Atentie, trecerea celor 15 zile duce la pierderi de drepturi de a invoca prescriptie etc. Totusi, este foarte posibil sa nu se fi implinit termenul de 3 ani, au obiceiul sa reia executarea cu cateva zile inainte.
Vorbiti cu un avocat.
Voi cere să îmi trimită o copie a dosarului.
Ultima plata conform înțelegerii a fost în 16.11.2021. De atunci nu am mai primit nimic. Nici popriri pe conturi, nici la locul de munca.
Mulțumesc de răspunsuri.
Dv. nu ati primit nimic, dar nu asa se calculeaza, cat timp nu mai primiti nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu - buna seara, as aprecia sfatul dvs. pentru situatia de mai jos. ... Dyana75 Dyana75 Buna seara, As aprecia sfatul Dvs. pentru situatia de mai jos. La 2 luni de la angajare, am primit doua notificari de poprire salariala pe adresa ... (vezi toată discuția)
Executare silită fără înștiințare. e legal să fii executat în acest mod? MaryanMM MaryanMM Buna ziua. Astazi am primit o decizie de executare silita pt o datorie mai veche. Nu au trimis niciun preaviz. Au dreptul sa te execute silit fara sa te ... (vezi toată discuția)