avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Efectuare traducere fara declarare incepere activitate
Discuție deschisă în Traduceri

Efectuare traducere fara declarare incepere activitate

Buna ziua,
Detin o autorizatie de traducator eliberata de Ministerul de Justitie. Pentru a putea efectua o traducere si a o stampila, este obligatoriu sa merg la Administratie Financiara sa declar ca am inceput activitatea, desi eu nu cer nici un ban pentru traducerea facuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 14:24, 25 Ianuarie 2010
inregistrarea la finante se face :de la data inceperii activitatii sau dupa caz data obtinerii primului venit,inregistrarea se face inainte de obtinerea venitului
Multumesc de raspuns. Deci daca nu obtin nici un venit in urma traducerii, nu sunt obligata sa ma inregistrez la Finante. Imi puteti spune va rog si unde anume (lege, HG) se precizeaza acest lucru?
dvs traiti din aer sau din acte de caritate? cat timp credeti ca va mai dura aceasta "cariera spre binele umanitatii"?
Trecand peste faptul ca deja discutam off-topic, cred ca ati intervenit in discutie degeaba. Persoana care a deschis acest subiect a fost foarte clara: doreste sa stie daca este obligata sau nu sa se inregistreze la administratia financiara. Eu i-as spune sa o faca, dar este alegerea sa. Poate de asemenea sa vada subiectul discutat aici: www.avocatnet.ro/content/for...

In schimb dumneata, domnule Macovei, ma faci sa cred ca nu ai nici un pic de pasiune, ca totul in acceptiunea dumitale are valoare pecuniara. Ai auzit cred de termenul „pro bono”. Care e problema daca traduce gratis?! Nu totul se rezuma la bani. Desigur, nu poti trai din aer, dar asta nu inseamna ca trebuie sa primesti intotdeauna bani pentru lucrurile pe care le faci. Si eu traduc fara a cere bani pentru o asociatie. Care este crima?! Si stii ceva?! „Recompensa” pe care am primit-o pentru acest lucru este mult mai importanta decat banii! Am cunoscut niste oameni extraordinari, care au pierdut pe cineva drag in viata si care in loc sa se planga de nedreptatile vietii, incearca sa faca ceva (la nivel national, european si international) pentru ca altora, ca mine si ca tine, sa nu li se mai intample. Daca chiar ai curiozitatea sa vezi despre ce vorbesc, poti intra aici: [ link extern ] /
Persoana accidentata poate sa fie o persoana saraca, cum poate sa fie si plina de bani ( si cunosc cazuri concrete: Sef de service de masini, in scaun cu rotile )
Poate a strans din greu banii pt masina, dar poate a primit cadou de la parinti mai multe masini.


Pentru cazuri individuale din stanga, o sa fiu de acord, pentru cele din dreapta,. nu.
Doar sa nu devina o regula la nivel national, o practica proastas, care sa inlesneasca
1) dumpingul
2) concurenta neloiala si
3) lipsa preturilor minimale ( a protectiei profesionale ) a unei profesii intregi comparativ cu alte profesii care sunt protejate prin lege la nivel de ramura.

Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sunt aparate salariile traducatorilor? ContSters83715 ContSters83715 Cum se garanteaza salariile, cuantumurile si cazurile speciale ( si traducator si interpret) la nivel national pentru traducatori si interpreti in 2010 in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare proprietar caine agresiv vladgeorge vladgeorge Buna ziua, Subiectul este unul delicat deoarece a aparut pe mai multe retele de socializare un filmulet cum un nemernic isi asmute cainele de lupta asupra ... (vezi toată discuția)
Tarife traduceri lucry lucry tocmai am obtinut autorizatia de traducator pt limbile engleza si franceza, insa nu stiu ce preturi se practica in acest domeniu ca si PFA???? Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)