avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute sau drum de trecere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute sau drum de trecere?

Bună ziua! Am cumpărat, acum un an, o casă. Accesul la acest imobil se face prin curtea vecinului (scrie în acte că accesul se face prin curtea acestuia). Când ne-am mutat, drumul de acces era cam de 3 m lățime și de 39 m lungime. Acum l-au transformat într-o alee, cam de 1 m si jumătate, fără să ne întrebe. Când le-am spus că nu suntem de acord, ne-au replicat că e curtea lor, că nu e drum comun, că ei plătesc impozit pe teren. Este legal ce au făcut? În instanță, ce șanse am avea sa obținem drumul de servitute, cu dimensiunea anterioară? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Drum de acces cu servitute Rhadu Rhadu Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista ... (vezi toată discuția)