avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Culpa exclusiva, autoritate parentala comuna?!?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Culpa exclusiva, autoritate parentala comuna?!?

Buna ziua,

Am o intrebare, va rog frumos: am hotarare divort definitiva, in care este scris culpa comuna, autoritate parentala comuna. Initial, inainte de apelul fostului sot, era culpa exclusiva a fostului sot, autoritate parentala exclusiva pentru mine. Ce s a hotarat diferit, in urma apelului, a fost autoritatea in comun, nu si despre culpa, aceasta ramanand la fel. Intrebarea mea este: cumva s a strecurat o greseala? Nu trebuie culpa exclusiva, autoritate in comun? Sau... Asa este formularea si nu se poate altfel decat asa.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rising_Angel , utilizator 13:45, 10 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În apel, se poate respinge apelul , se poate modifica parţial, păstrându-se parţial şi considerentele din sentinţa de fond şi se poate schimba în totalitate. Dvs. sunteţi în al doilea caz-s-a păstrat culpa exclusivă a fostului soţ pentru divorţ, dar s-a stabilit autoritate părintească comună, probabil pe considerentul că un soţ rău poate fi un părinte bun.
Va multumesc. Deci, daca s a admis autoritate comuna, si restul au ramas la fel, trebuie sa solicit modificare eroare materiala. Nefiind conexa culpa exclusiva cu autoritate exclusiva ori culpa comuna cu autoritate comuna. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea de divort Scorpionul Scorpionul [i]Buna ziua Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul ... (vezi toată discuția)
Ce solutie este in cazul in care reclamantul a pierdut procesul de divort valer_valy valer_valy Buna seara. Am urmatoarea situatie: Un prieten a deschis actiune de divort in anul 2011 solicitand divortul din culpa comuna. Sotia lui nu a fost deacord cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti danadanap danadanap Obiect: situaţie juridică minor hotărâre care suplineşte acordul parental Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge actiunea precizată. ... (vezi toată discuția)