avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut, recent am avut un accident cu un tractor, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut, recent am avut un accident cu un tractor, circulam pe ...

Salut, recent am avut un accident cu un tractor, circulam pe un drum prioritar în localitate și dintr-un drum secundar la stânga a ieșit un tractor care avea stop, fara sa se asigure. Distanta și timpul nu îmi permiteau să frânez in siguranță și riscam să îl acrosez, așa că am tras stânga și am intrat pe contrasens pentru a evita accidentul. Fix când am ajuns in paralel cu tractorul a făcut stânga (a vrut să intre pe prima străduța la stânga, la diferență de vreo 10 m de cea de unde a ieșit) și a intrat în mine. Pe acel sector era linie continua, era doar discontinua pentru viraj la stânga. Polițiștii care au venit la fața locului au spus că avem 24 ore sa facem amiabilă altfel îmi rețin permisul pentru depășire pe linie continua, nu au înțeles că tractorul mi-a ieșit de la stop și l-am evitat. Tractoristul nu are permis de conducere, doar un certificat agricol care am înțeles că îl poate folosi doar pe camp, nu pe drumuri publice dar nu sunt sigur. Exista in codul rutier vreo lege care îmi permite să depășesc pe linie continua in caz de pericol imediat? (Neacordare de prioritate). Vreau să declar accidentul și încerc să aflu informații.

Alte discuții în legătură

Viraj la stanga agentu_jr agentu_jr viram la stanga de pe un drum prioritar pe unul secundar cand am fost lovit in stanga lateral .trecere de pietoni linie continua ....intersectie discontinua ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Legalitate suspendare permis de conducere daca am fost nevoit sa depasesc, incercand sa evit coliziunea andreea1824 andreea1824 Buna ziua, Am depasit pe linie continua fortat pentru a evita un autoturism care nu a oprit la STOP apoi cu tot efortul meu s-a produs un accident cu pagube ... (vezi toată discuția)