avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt unul din membrii unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt unul din membrii unei asociatii de proprietari ...

Buna ziua,
Sunt unul din membrii unei asociatii de proprietari in cadrul careia, unii proprietari isi inchiriaza apartamentele in regim hotelier si am vazut ca exista si o noua lege in acest sens numai ca, intrebarea mea este daca proprietarul este o societate, care sunt conditiile in aceasta situatie? Poate societatea sa desfasoare acest tip de activitate in aceleasi conditii sau nu sau, are nevoie de mai multe aprobari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Condominiu , utilizator 21:31, 9 Februarie 2023
Se ridica mai multe probleme in cazul in care locator este persoana juridica
In obiectul de activitate al persoanei juridice trebuie sa se regaseasca si sa fie autorizat de catre ORC codul CAEN 6820 - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

Buna ziua,
Stiu ca raspunsul este intarziat, dar in ultimul timp, au avut loc multe evenimente! Da, este persoana juridica si are licenta de turism si acordul vecinilor. Problema este cu fluxul de persoane din bloc si cum se impaca acesta cu evidenta din "cartea de imobil" sau aceasta carte a imobilului, nu mai are nicio semnificatie? Am vazut ca pentru persoane fizice, se impune un numar maxim de 7 camere ce pot fi in regim hotelier intr-un imobil, dar in cazul persoanelor juridice cum de nu s-a hotarat nimic, sau nu stiu eu?
Mai am o intrebare si va rog sa ma lamuriti. Daca conform art. 28, al.1, la solicitarea unui proprietar, trebuie sa-i se puna la dispozitie o copie, a unui document si nu sunt conditii de copiere, se poate fara reclamatii, sa-i se puna la dispozitie spre studiu la administratie, documentul?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
Condominiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)