avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu bebelus
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu bebelus

Bună dimineața!
Am așa o situație încât nici nu știu cum sa ies din ea și cum s-o explic...
Sunt căsătorită de 1 an de zile (a doua căsătorie) si am un bebeluș de 9 luni (din prima am 2 copii 16 și 12 ani).
Încă de la început soțul meu a fost violent fizic și verbal dar am spus ca pana ne cunoaștem și ne acomodam din cauza diferențelor de gândire și opinie e mai greu, dar acum chiar nu mai pot sunt mult mai multe rele decât bune și nu mai fac față, ma termina psihic.
Stam în casa lui iar eu nu iau nici un ban pentru întreținere copil decât alocația asa ca ma duc la munca (am un cabinet de cosmetică) după ora 18 de luni pana vineri și de la ora 14 sâmbătă atunci este el acasă sa stea cu copilul.
Mi-am găsit chirie, i-am zis ca ne vom muta, dar el nu este de acord, a spus ca voi vedea eu ce se va întâmpla dacă iau copilul. A spus ca a băgat divortul și când se va decide ce se va decide vom vedea... Dar eu nu mai am nervii necesari sa mai stau cine știe cât pana la divorț.
As vrea sa terminam frumos, pur și simplu motivul sa fie ca ne certam și nu ne mai înțelegem, nu aș vrea să spun nimic din ce se întâmplă cu adevărat ( ma jignește, ma înjura, ma amenință cu moartea chiar și copii mei au fost de fata într-un episod din asta urat în care a dat în mine și m-a amenințat ca ma omoară și după această întâmplare copii au plecat la tatăl lor, el are un tratament de la psihiatru de câteva luni ceva pentru depresie dar psihologul de cuplu la care mergeam a spus ca nu avea de ce sa ia pastile ca nu are depresie).
Îmi este teama sa plec cu copilul pentru ca ma aștept sa vina sa ia copilul și nu îmi va da voie sa îl vad.
I-am spus sa terminam frumos, la notar, să rămână copilul la mine, el sa îl ia un week-end da, unu nu și îl chem o seara da, una nu când fac baie copilului... Nu e de acord, el vrea copilul.
Având în vedere ca nu stau foarte bine cu banii, spuneam sa ma ocup singura de acte, fără ajutorul unui avocat...
Care este calea de rezolvare pentru aceasta situație?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta1987 , utilizator 18:22, 11 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Luati bebelusul si va mutati cu chirie.
Verificati pe portal.just.ro daca a depus cererea de divort; puteti si dvs. sa depuneti cerere de divort, iar ulterior cauzele se vor conexa.
Este evident ca nu veti putea divorta "frumos, la notar".
Incercati totusi sa contactati un avocat din localitatea dvs.: veti vedea ca nu este asa scump precum credeti.
Bună ziua! Pentru a nu avea teama că vă poate lua copilul, în momentul în care luați decizia de a pleca, ar fi indicat să introduceți imediat și o ordonanta presedintială care să stabileasca provizoriu domiciliul copilului la dvs până se va judeca dosarul de divorț (puteti verifica pe portalul instantelor de judecată după nume daca este deja introdus vreun dosar de divort, însă dacă nu este, trebuie sa-l introduceți si ce acela odată cu ordonanța). La această vârstă a copilului aveti sanse foarte mari să rămână la dvs, dar depinde doar de dvs ce decizii veti lua, atât din punct de vedere al situației de fapt, cât și din punct de vedere legal.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va permiteți reprezentarea unui avocat va poate redacta cererile necesare ca să întrunească cerințele de drept.Veti achita doar acest serviciu avocatial fără reprezentare in instanța.
În esență, dacă veți proceda asa o sa va mai ajute și instanta și veți câștiga.
Fără avocat instanta va poate crea probleme procedurale pentru ca legea o obliga.
Deci, dacă avocatul va scrie cererile va veți putea descurca fără probleme la judecată și veți câștiga.
Mulți cred ca avocatul doar vorbește în instanta dar sunt și cereri scrise de făcut i mod obligatoriu.
Vârsta copilului va ajuta foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc mult!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu va permiteți reprezentarea unui avocat va poate redacta cererile necesare ca să întrunească cerințele de drept.Veti achita doar acest serviciu avocatial fără reprezentare in instanța.
În esență, dacă veți proceda asa o sa va mai ajute și instanta și veți câștiga.
Fără avocat instanta va poate crea probleme procedurale pentru ca legea o obliga.
Deci, dacă avocatul va scrie cererile va veți putea descurca fără probleme la judecată și veți câștiga.
Mulți cred ca avocatul doar vorbește în instanta dar sunt și cereri scrise de făcut i mod obligatoriu.
Vârsta copilului va ajuta foarte mult.

Mulțumesc mult!

Marinela Zapciroiu a scris:

Bună ziua! Pentru a nu avea teama că vă poate lua copilul, în momentul în care luați decizia de a pleca, ar fi indicat să introduceți imediat și o ordonanta presedintială care să stabileasca provizoriu domiciliul copilului la dvs până se va judeca dosarul de divorț (puteti verifica pe portalul instantelor de judecată după nume daca este deja introdus vreun dosar de divort, însă dacă nu este, trebuie sa-l introduceți si ce acela odată cu ordonanța). La această vârstă a copilului aveti sanse foarte mari să rămână la dvs, dar depinde doar de dvs ce decizii veti lua, atât din punct de vedere al situației de fapt, cât și din punct de vedere legal.

Alte discuții în legătură

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Apel divort miki564 miki564 Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu Meea_M Meea_M Am parasit casa socrilor( domiciliul conjugal) si m-am mutat cu copilul de 1an si 5 luni la parintii mei! Relatiile dintre mine si sot sunt iremediabile. Nu ... (vezi toată discuția)