avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu bebelus
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu bebelus

Bună dimineața!
Am așa o situație încât nici nu știu cum sa ies din ea și cum s-o explic...
Sunt căsătorită de 1 an de zile (a doua căsătorie) si am un bebeluș de 9 luni (din prima am 2 copii 16 și 12 ani).
Încă de la început soțul meu a fost violent fizic și verbal dar am spus ca pana ne cunoaștem și ne acomodam din cauza diferențelor de gândire și opinie e mai greu, dar acum chiar nu mai pot sunt mult mai multe rele decât bune și nu mai fac față, ma termina psihic.
Stam în casa lui iar eu nu iau nici un ban pentru întreținere copil decât alocația asa ca ma duc la munca (am un cabinet de cosmetică) după ora 18 de luni pana vineri și de la ora 14 sâmbătă atunci este el acasă sa stea cu copilul.
Mi-am găsit chirie, i-am zis ca ne vom muta, dar el nu este de acord, a spus ca voi vedea eu ce se va întâmpla dacă iau copilul. A spus ca a băgat divortul și când se va decide ce se va decide vom vedea... Dar eu nu mai am nervii necesari sa mai stau cine știe cât pana la divorț.
As vrea sa terminam frumos, pur și simplu motivul sa fie ca ne certam și nu ne mai înțelegem, nu aș vrea să spun nimic din ce se întâmplă cu adevărat ( ma jignește, ma înjura, ma amenință cu moartea chiar și copii mei au fost de fata într-un episod din asta urat în care a dat în mine și m-a amenințat ca ma omoară și după această întâmplare copii au plecat la tatăl lor, el are un tratament de la psihiatru de câteva luni ceva pentru depresie dar psihologul de cuplu la care mergeam a spus ca nu avea de ce sa ia pastile ca nu are depresie).
Îmi este teama sa plec cu copilul pentru ca ma aștept sa vina sa ia copilul și nu îmi va da voie sa îl vad.
I-am spus sa terminam frumos, la notar, să rămână copilul la mine, el sa îl ia un week-end da, unu nu și îl chem o seara da, una nu când fac baie copilului... Nu e de acord, el vrea copilul.
Având în vedere ca nu stau foarte bine cu banii, spuneam sa ma ocup singura de acte, fără ajutorul unui avocat...
Care este calea de rezolvare pentru aceasta situație?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta1987 , utilizator 18:22, 11 Iulie 2022
Colegul care a scris mai sus are dreptate în ceea ce priveste ajutorul oferit de instanta daca îi depuneti o cerere care sa întruneasca condițiile prevăzute de lege. Îi ușurați munca în momentul în care vede negru pe alb ce anume cereti cu privire la fiecare aspect. Pe langa divort trebuie solicitat a se reglementa si chestiunile privitoare la minor (autoritate părintească, domiciliu copil, pensie de intretinere, poate program de vizita), iar daca se introduce o ordonanta presedintiala, aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii stabilite de dispozițiile legale. Puteți eventual sa solicitati mai multe oferte în ceea ce privește redactarea, onorariile sunt diferite si poate rezonați financiar cu ceva. Și daca a introdus acesta actiunea de divort, va trebui sa va aparati si, cel mai probabil, sa introduceti o cerere reconventionala (va expuneti propriile pretenții și solicitări).
Update
Minunea s-a produs: a spus ca este de acord sa mergem la notar dar vrea copilul 1 week-end da și unul nu și să vină să o vadă când face baie, 1 zi da și una nu....am fost de acord.
El a fost astăzi sa depună actele... Cu toate ca a spus ca e depus dosarul și când a venit a cerut sa vorbim și mi-a spus de notar.
Acum, ce trebuie sa accept și ce nu sa scrie la notar sau ce ar trebui sa menționez sa nu existe probleme?
El a spus să facem sa fie bine pentru copil și eu sunt de acord, dar nu as vrea sa se menționeze ceva în acel act ce ne-ar putea afecta.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
nicoleta1987, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca el a fost la avocat și l-a lămurit.
Asa a înțeles...
A dat de un avocat inteligent și de bună-credință.
Da, cel mai sigur asa s-a intamplat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cred ca el a fost la avocat și l-a lămurit.
Asa a înțeles...
A dat de un avocat inteligent și de bună-credință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Apel divort miki564 miki564 Tocmai ce s-a terminat procesul de divort, si am obtinut custodie comuna asupra copilasului pe care il avem iar domiciliul copilului este la tata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu Meea_M Meea_M Am parasit casa socrilor( domiciliul conjugal) si m-am mutat cu copilul de 1an si 5 luni la parintii mei! Relatiile dintre mine si sot sunt iremediabile. Nu ... (vezi toată discuția)