avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , as dori sa va întreb următoarele : - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , as dori sa va întreb următoarele : - Daca situatia ...

Buna ziua , as dori sa va întreb următoarele :
- Daca situatia urmatoare intra sub actiunea legii de uzucapiune?
Am un teren în folosință langa proprietatea mea, teren care are ca proprietar de drept un vecin.
Țin sa mentionez ca acest teren este îngrădit si in folosinta mea de peste 5 ani,pe care l-am dobândit de la vecin în urma unei înțelegeri verbale de la vremea respectiva.
În momentul de fata, respectiva înțelegere verbală a căzut. El începând sa ma amenințe ca îmi dărâmă gardul si îmi taie apa si canalul care trec prin bucata respectiva de teren.
Din punct de vedere legal poate sa îmi dărâme gardul?
Va mulțumesc, cu stima!
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 10:56, 12 Iulie 2022
nu va incadrati la uzucapiune; terenul are proprietar si acesta are drepturi depline asupra bunului sau, mai ales ca intelegerea a fost verbala; daca ati investit bani sau va produce daune, puteti avea un drept de creanta insa este greu de dovedit; de asemenea, si un drept la daune materiale dar de asemenea e greu de probat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinu vrea sa imi taie apa si canalul eugen22f eugen22f pot sa folosesc din noul cod civil art 621 cu privire la trecerea utlitatilor?vecinu mi a dat termen o luna ca imi taie apa si canalul care trec dupa cum spune ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren in fapt adinutza.2008 adinutza.2008 Sunt proprietarul unei case si a terenului aferent acesteia potrivit Certificatului de mostenitor nr..../...... de la parinti. In timpul vietii vecinul meu a ... (vezi toată discuția)