avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum e posibil ca intr-un proces civil in care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum e posibil ca intr-un proces civil in care reclamatul e o ...

Cum e posibil ca intr-un proces civil in care reclamatul e o asociatie de prorietari iar paratul e unul dintre acestia, pentru niste datorii la intretinere care s-au acumulat datorita faptului ca s-a refuzat primirea de plati la intretinere, desi s-au constatat de catre instanta savarsirea de acte penale si de deturnari de fonduri, in decizia finala instanta sa sustina ca "faptele penale nu fac obiectul cauzei civile"?
Cel mai recent răspuns: ciprian_dragne , utilizator 23:55, 12 Iulie 2022
Pai destul de simplu: faptele penale nu pot face obiectul unei cauze civile. Aveti nevbvoie de o cauza penala care se instrumenteaza diferit.
Faptele penale au legatura directa cu cauza din dosar. Nu instanta trebuia sa decida stramutarea dosarului catre o cauza penala? Daca nu, atunci cum se poate face acest lucru?
Asta e altceva. Faptele penale pot face obiectul unei cauze penale care, desi are legatura cu cauza civila, nu este acceasi cu cauza civila. Oricum, cauza civila se va suspenda in cazul in care va exista o cauza penala in legatura stransa cu aceasta. Si se va suspenda pana la solutionarea dosaruluui penal.
Instanta civila.judeca doar cu ce a fost investita prin cererea de chemare in judecata..Eventualele fapte penale pot faceb obiectul unei.plangeri penale pe care.tb sa o formulati si depuneti la politie/parchet,plangere care se va solutiona in ani..
Tot eu trebuie sa fac plangere penala daca una dintre faptele incriminate este fals in inscrisuri si tentativa de inselare a instantei? Faptele de natura penala sunt urmatoarele:
1. Deturnare de fonduri
2. Abuz in serviciu prin refuzul de a primi plati la intretinere
3. Fals in inscrisuri
4. Tentativa de inselare a instantei prin fals in declaratii.
Instanta nu trebuia sa decida nimic referitor la aceste fapte penale?

Alte discuții în legătură

Ajutor de specialitate. urgent! ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: am chemat in judecata firma la care lucram pentru acordarea unor drepturi banesti pe care nu le-am primit. Ca sa ma ... (vezi toată discuția)
Penalul tine in loc civilul in acest caz ? Bonix Bonix Gardul despartitor al proprietatii pe una din laturi este amplasat pe pamantul meu si nu pe limita de hotar . Am facut plangere la politie pt. tulburare de ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de fals victorm86 victorm86 As dori sa stiu care este echivalenta in vechiul cod penal a faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata infaptuita prin prezentarea necorespunzatoare a ... (vezi toată discuția)