Cum e posibil ca intr-un proces civil in care reclamatul e o asociatie de prorietari iar paratul e unul dintre acestia, pentru niste datorii la intretinere care s-au acumulat datorita faptului ca s-a refuzat primirea de plati la intretinere, desi s-au constatat de catre instanta savarsirea de acte penale si de deturnari de fonduri, in decizia finala instanta sa sustina ca "faptele penale nu fac obiectul cauzei civile"?
Faptele penale au legatura directa cu cauza din dosar. Nu instanta trebuia sa decida stramutarea dosarului catre o cauza penala? Daca nu, atunci cum se poate face acest lucru?
Asta e altceva. Faptele penale pot face obiectul unei cauze penale care, desi are legatura cu cauza civila, nu este acceasi cu cauza civila. Oricum, cauza civila se va suspenda in cazul in care va exista o cauza penala in legatura stransa cu aceasta. Si se va suspenda pana la solutionarea dosaruluui penal.
Instanta civila.judeca doar cu ce a fost investita prin cererea de chemare in judecata..Eventualele fapte penale pot faceb obiectul unei.plangeri penale pe care.tb sa o formulati si depuneti la politie/parchet,plangere care se va solutiona in ani..
Tot eu trebuie sa fac plangere penala daca una dintre faptele incriminate este fals in inscrisuri si tentativa de inselare a instantei? Faptele de natura penala sunt urmatoarele:
1. Deturnare de fonduri
2. Abuz in serviciu prin refuzul de a primi plati la intretinere
3. Fals in inscrisuri
4. Tentativa de inselare a instantei prin fals in declaratii.
Instanta nu trebuia sa decida nimic referitor la aceste fapte penale?
Infractiunea de fals
victorm86
As dori sa stiu care este echivalenta in vechiul cod penal a faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata infaptuita prin prezentarea necorespunzatoare a ... (vezi toată discuția)