avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit niste terenuri de la bunici 5 hectare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit niste terenuri de la bunici 5 hectare, compus din ...

Am mostenit niste terenuri de la bunici 5 hectare, compus din mai multe parcele.
parintii mei au decedat de mult timp (de 18 ani) si unchiul meu s-a ocupat de aceste terenuri.
el a decedat anul trecut (nu a avut copii si nici sotie, mostenitorii suntem noi) si am aflat atunci ca terenurile erau inchiriate.
el a semnat un contract de inchiriere pe 5 ani.dar nici nu era singurul proprietar, pt ca terenurile inca mai erau pe numele bunicilor, deci o parte din ele trebuia sa fie ale noastre (mostenire dupa mama). noi habar nu aveam de aceste terenuri.
unchiul meu nu a platit nici impozit, trebuia sa achitam noi vreo 4000 de lei cu restanta cu tot.
am facut acum succesiunea si la primarie am zis ca noi nu inchiriem aceste terenuri, sa nu faca adeverinta pentru nimeni pentru subventie.
acum am aflat ca cel care a inchiriat terenurile de la unchiul meu a cerut o adeverinta si a depus actele pentru subventie. stie foarte bine ca unchiul meu a decedat si nu mai e valabil contracul de inchiriere. (sau mai e valabil chiar daca a decedat?)
noi am luat legatura anul trecut cu persoana asta,care a cerut cont de la noi ca sa plateasca chiria, dar bineinteles nu a platit nimic, ne-a zis ca trebuie sa dovedim ca noi suntem prorietarii. acum dupa ce avem toate actele a zis ca el nu plateste nimic pt ca a platit deja in avans pentru unchiul meu.
noi nu am semnat nimic cu el. el vrea sa cumpere terenurile si ne-a oferit 5000 de lei/ hectar. ceea ce ni se pare foarte putin. el tot sustine ca oricum nimeni nu vrea sa cumpere aceste terenuri si ca el are drept de preemtiune pt ca el a inchiriat aceste terenuri.
nu cred ca e legal ce au facut nici cei de la primarie, nu trebuia sa faca adeverinta pt APIA si nu e legal nici ce a facut el cu subventia, cand stia foarte bine ca sunt mostenitori.
nu stim ce sa facem mai departe. cum sa negaciem, care e procedura la vanzare sau legea.exista un site sau ceva unde putem verifica preturile din zona respectiva. nu suntem din zona nu avem cunostinte acolo.
noi pana am mostenit doar datoria si altii primesc subventie si fac ce vor cu terenurile noastre

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)
Impozit teren agricol extravilan. cuantum miha6809 miha6809 Am un teren extravilan, pasune 3.62 ha, pt care nu am platit impozit din 2007. Acest teren nu este proprietatea mea, a fost a bunicului meu care a decedat din ... (vezi toată discuția)
Certificat privind calitatea de mostenitor filean filean Subventii pt teren agricol APIA . 2 Titluri de proprietate , -unul pe bunicul -decedat,terenul trecut pe tata la registrul agricol din comuna . Au luat ... (vezi toată discuția)