avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, parintii mei au o casnicie de 30 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, parintii mei au o casnicie de 30 ani, amandoi locuiesc ...

Buna ziua.parinti mei au o casnicie de 30ani,amandoi locuiesc in casa mostenita de mama.de vreo 3 ani tatal meu a pus ochii pe fosta prietena din adolescenta si pe mama o uraste foarte mult.tot de vreo 3 ani tot o ameninta pe mama ca pleaca de acasa ca nu o mai suporta,el tot timpul este in stare de ebrietate consuma alcool zilnic,certuri si scandal ....azi a avut multe amenintari de rau asupra mamei mele si in cele din urma a plecat de acasa spunand ca nu se mai intoarce...mama nu vrea sa mai aiba de a face cu el.intrebarea este,exista vreo lege prin care sa il decada din drepturi?am auzit ceva despre abandonul locuintei.multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 19:33, 12 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca casa este mostenirea mamei atunci tatal nu are niciun drept asupra imobilului. Doar la eventuale investitii si bunurile mobile din casa,
Dar daca este dat la politie ca a parasit domiciliul,mai are dreptul de a reveni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu Exista abandonul locuintei,ambadonul familiei sunt simple legende.Mama poate divorta si ulterior evacua pe.tatal dvs daca nu.pleaca de buna voie,e singura varianta legala.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Confundati parasirea domiciliului conjugal cu abandonul de familie, reglementat de art. 378 Cod penal.
Mama dvs ar putea face plangere la politie pentru amenintare.

Cel mai bine introduce actiunea de divort. Cum casa este bun propriu al mamei dvs, fiind mostenita, dupa divort poate solicita evacuarea acestuia din imobil, in caz ca se intoarce.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama poate solicita desfacerea căsătoriei din culpa exclusiva a tatălui dvs.
De poate obține și un ordin de protectie pe o durata de 6 luni împotriva acestuia pentru amenințările exercitate asupra mamei.
Contactați un avocat și va lămurește acesta în detaliu asupra a ce aveți de făcut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie art 378 alin 1 lit.a ... sicorn sicorn Abandon familie art 378 alin 1 lit.a Buna seara,Vreau sa va intreb daca dupa 21 ani de casnicie sotia mea a plecat de un an de zile in strainatate, si in mod ... (vezi toată discuția)
Unde declar parasirea de domiciliu ciufulici adriana ciufulici adriana Sotu a parasit domicilio conjugal d o saptamana vine foarte RAR la copii(2copii minori)el a decis sa ne despartim unde declar parasirea d domicilio???Ma ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)