avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord......Buna dimineața, In urma cu un an am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord......Buna dimineața, In urma cu un an am obtinut Certificatul de Inregistrare ...

Buna dimineața,
In urma cu un an am otinut Certificatul de Inregistrare pentru Cabinet individual de psihologie, deasemenea si Certificatul de Inregistrare Fiscala, de la ANAF cu sediul in imobilul proprietate privata. Doresc sa funcționez cu punctul de lucru intr-un apartament situat la bloc, menționez ca nu are intrare separata. Proprietarul apartamentului mi-a solicitat acordul vecinilor pentru a functiona.
Va rog sa îmi spuneți ce as putea face in cazul în care nu obtin semnaturile vecinilor și dacă este legal ceea ce mi se cere de către proprietar?
Mulțumesc!

Cu stima,
Adriana
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:46, 14 Iulie 2022
Da, este legal.
[ link extern ]

Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.

Daca nu obtineti acordul notarial al vecinilor, puteti sa-i dati in judecata, pentru ca nu au vreun motiv justificabil.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
latka, utilizator
Este temeinica si legala pretentia proprietarului,deoarece dv prin functionare punct d elucru in imobil d elocuit in comun,concret veti schimba destinatia spatiului actualmente spatiu cu destinatia de locuinta
Procedura de schimbare destinatie spatiu,este concret prevazuta de disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)