avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna. Referitor la amenzile privind recesamantul sau ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna. Referitor la amenzile privind recesamantul sau neparticiparea ...

Buna. Referitor la amenzile privind recesamantul sau neparticiparea la recesamant, vreau sa va intreb, daca m-am trezit cu un bilet in usa si pe bilet scrie ca sunt nevoit sa-i sun eu sa vina cu recesamantul (desi cand mi l-au pus eram acasa si nu au batut in usa) si eu nu pot fi la cheremul lor. Ma pot trezi cu amenda? poate aceasta fii contestata in instanta. eu nu am timp/nu vreau sa-i sun eu ca sa ma recenzeze, daca atunci cand au fost la usa mea nici macar nu s-au sinchisit sa bata ca sa le deschid.
Buna ziua!

Ati avut optiunea de autorecenzare. Daca nu ati facut-o, va trebui sa sunati la numarul de telefon indicat in bilet pentru a programa vizita recenzorului.
In cazul in care nu participati nici in acest fel la recensamant, riscati sa primiti amenda.
Puteti contesta amenda, insa va trebui sa aveti motive temeinice pentru neparticipare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011 - recenzor cu probleme CFB CFB Buna ziua, As dori cateva sfaturi si pareri de specialitate pentru o situatie de tot rasul vis-a vis de marele rencensamat. M-am inscris ca recenzor la ... (vezi toată discuția)
Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)