avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bună ziua Am moștenit, eu și fratele, o firma ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bună ziua Am moștenit, eu și fratele, o firma aflata în faliment ...

Bună ziua
Am moștenit ,eu și fratele,o firma aflata în faliment în momentul decesului tatălui meu
M-am lăsat influențată de frate și nu am pus avocat decât spre sfârșit (eu tot timpul am bănuit ca nu e ok).
Intr-adevar avocatul a spus ca lichidatorul nu depusese nimic în BPI de 3 ani ,mi-a mai spus și ca s-au făcut multe lucruri anormale și au fost în joc f mulți bani care s-au pierdut dar ca acestea ar fii expirat și nu mai putem face nimic,decât pe parte penala
Acum procesul firmei s-a încheiat și în toamna anului trecut(după aproape 5 ani de la decesul tatalui)
Va rog mult sa-mi spuneți dacă deschid alt proces,chiar și penal as avea vreo șansă să descopăr ce s-a întâmplat și sa mai recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:03, 14 Iulie 2022
Postarea dumneavoastra e cam vaga pentru a putea comenta.

Eventual reveniti cu ceva concret si vedeti si scrieti si ce probe aveti si va scriem ce credem.
Din păcate nu am nimic concret,doar ca am fost înșelată de frate ,care nu a vrut sa continuam activitatea firmei când am fost întrebați in instanța iar eu singura nu am avut curaj pentru ca lichidatorul nu a dat o situație exacta si din câte am înțeles nici nu as fii putut sa continui activitatea firmei singura,am depins de fratele meu
O pensiune s-a vândut cu 100000 euro,vila cu 2 etaje cu 40000 euro ,s-a renunțat la niște sume importante de bani care s-ar fii putut recupera….ulterior am aflat ca toate aceste lucruri au fost făcute pentru ca fratele a fost înțeles cu lichidatorul si au împărțit banii la negru
Buna dimineata ,
Singura proba concretă este ca lichidatorul nu a depus nici un raport de activitate timp de 3 ani,deși avea o suma mare de bani in contul firmei
De asemenea,pensiunea a fost vândută in insolventa,in condițiile in care erau și datorii dar și alte bunuri și bani de recuperat și fără acordul nostru,pentru ca la acea data nu acceptasem succesiunea(fratele meu nu a vrut sa accepte pana in ultimul moment,chiar înainte sa expire termenul de un an)
Din sumele incasate in insolventa se platesc mai intai creditorii si daca mai raman bani se platesc la sfarsit catre asociati.

In conditiile in care procedura s-a inchis si nu au fost platite toate datoriile catre creditorii inscrisi in tabelul de creante, oricum la asociati (dumneavoastra) nu aveau cum sa ajunga bani.

In principiu pretul la care se vand bunurile in insolventa se stabileste printr-un raport de expertiza si daca nu exista cumparatori interesati la pretul din evaluare se scade progresiv. Interesul de a urmari activitatea lichidatorului este in primul rand al creditorilor.

Cred ca sunt multe de discutat in situatia dumneavoastra si trebuie vazut dosarul din arhiva instantei, precum si ce s-a publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa.

Ar trebui sa angajati un avocat (poate cel cu care ati discutat deja) sa faca verificarile, ca pe forum nu se poate da un raspuns clar.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma faliment fara datorii *petre* *petre* Buna ziua.Am mostenit o firma in insolventă,am fost de acord ca lichidatorul sa înceapă procedura de faliment.Acum firma nu are datorii ,existând bani in ... (vezi toată discuția)
Insolventa. este legal? ca40783 ca40783 In cadrul procedurii de insolventa, la cererea creditorului de antrenare a raspunderii personale, prin sentinta tribunalul hotaraste :\"Admite actiunea; ... (vezi toată discuția)