avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Va rog sa mă ajutați cu niste sfaturi. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Va rog sa mă ajutați cu niste sfaturi. Mama mea, ...

Buna ziua. Va rog sa mă ajutați cu niste sfaturi. Mama mea, împreună cu cele două surori ale ei, au moștenit un teren cu casa, atunci când au murit părinții lor. Cele două surori și au cumpărat apartament și s-au mutat de la curte, iar mama a rămas acolo de cel pun 30 de ani, ani in care a investit in casă și teren. Surorile ei nu au contribuit cu nimic asupra acestui spațiu/imobil. Am dori să știm cum să procedam ca sa luam terenul pe numele meu sau al mamei, fara sa fim nevoite, legal, sa le despăgubim. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:57, 15 Iulie 2022
Buna ziua,
Daca s-a dezbatut succesiunea si s-a emis certificat de mostenitor atunci cand au murit parintii lor, acum prea aveti cum sa obtineti.
Exista un singur certificat de moștenitor făcut atunci când a murit mama lor, și s-a împărțit proprietatea către soț și cei 3 copii
După tatăl lor, au dezbătut succesiunea?
Faptul ca ați plătit x ani nu va transforma în proprietari.
Singura soluție fara costuri fata de rude este ca mătușile dvs sa fie dispuse sa ii doneze mamei dvs cotele lor din casa și teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)