avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, aș dori să stiu ce este de făcut în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, aș dori să stiu ce este de făcut în această ...

Bună ziua, aș dori să stiu ce este de făcut în această situație. Bunicul meu deține doar o hartie( act vânzare-cumparare) pentru terenul unde are casa. În prezent i s-a făcut si "schița casei", ce trebuie făcut si unde pentru a obține actul de proprietate al casei? Mulțumesc frumos,de timpul acordat. Mentionez ca pe toate hartile de la impozit,anaf este trecut numele bunicului si este cu toate taxele plătite la zi.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:42, 14 Iulie 2022
Prin urmare, daca aveti un teren in Bucuresti spre exemplu, asupra caruia NU aveti acte de proprietate ci doar o chitanta sau un inceput de dovada scrisa, este necesar ca un avocat uzucapiune sa va ajute sa va judecati cu UAT-ul , adica cu primaria, pentru a se constata ca dvs. sunteti proprietarul acelui teren.
daca aveti chitanta de mana, doar in instanta puteti rezolva; si nu pe uzucapiune, in opinia mea, ci in contradictoriu cu vanzatorul sau mostenitorii acestuia, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de ctr. de vanzare. Uzucapiunea are niste conditii care nu cred ca sunt indeplinite aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cristi77an cristi77an Buna seara, V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu cateva opinii pentru urmatoarea problema: Prin 1975 parintii mei au cumparat un teren cu ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate haiman haiman bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de ... (vezi toată discuția)