avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori succesiune

Buna ziua.
Suntem pe cale sa demaram procesul de succesiune pentru parintii nostri decedati acum 14 ani. Insa,intre timp,acum6 ani a murit si fratele nostru.
Am vrea sa stim cu cine trebuie sa discutam pentru succesiune. Avem o hotarare de divort(de acum40de ani) insa nu avem un certificat de divort al sau. Insa, a platit pensie alimentara pentru copil 18 ani. Exista posibilitatea sa nu fie divortat?
Cel mai recent răspuns: Mihaela 297 , utilizator 16:43, 14 Iulie 2022
Nu exista certificat de divort. Doar hotarare. Definitiva si irevocabila. Dezbateti succesiunile dupa parinti in ordinea deceselor. In ceea ce priveste fratele, succesiunea lui nu e treaba dvs. ci a copiilor lui insa in masa succesorala a fratelui vor intra si cotele pe care in mod normal le-ar fi cules de la parintii sai daca s-ar fi dezbatut succesiunile la timp. Le culege oricum dar fiind decedat, copiii lui va trebui sa isi faca suplimente la certificatul de mostenitor. Apoi puteti partaja bunurile, daca se doreste, eventual ei sa va cedeze din ele contra unei sulte, etc.
va multumesc pentru raspuns. din pacate si fiul fratelui a decedat anul trecut. In acest caz ar trebui sa discutam cu sotia fiului si copii acestuia. In cazul succesiunii noastre,ce ar trebui sa depunem la dosar? certificatul de deces al fratelui? sau certificatul sau de deces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! am o problema s-a facut succesiunea dupa tata noi fiind patru frati si mama intre timp a murit un frate dupa care a murit mama copii fratelui ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul parintilor mircea62 mircea62 Tatal decedat 2004,mama 2006,urmasi 3 frati din care unul decedat 2014.Dupa decesul fratelui nu s-a facut succesiune,dupa el raman 2 fii si sotia.Mostenitori ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici, situație foarte complicată. vă rog frumos să mă lămuriți Popescu Lavinia Popescu Lavinia Buna ziua, Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu ... (vezi toată discuția)