Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu următoarea speță: urmează să mă căsătoresc anul viitor si as dori sa stiu daca bunurile achiziționate de mine înainte de căsătorie devin comune după căsătorie, in caz de divorț. Mentionez ca dețin pe numele meu o garsoniera si un autoturism.
Mulțumesc frumos pentru informație.
Alexandrarares
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!
Viitorul sot nu va avea nici un drept asupra bunurilor pe care dvs .le-ati dobandit inainte de casatorie,sunt bunuri proprii.In caz de divort,bunurile va raman dvs,nu fac obiectul partajului.
Buna ziua
Trebuie facut cumva înainte de căsătorie contract prenuptial?
Asa mi s-a sugerat, desi nu mi se pare normal, odată ce bunurile sunt pe numele meu in contracte.
Multumesc inca o data pentru răspunsuri.
Alexandrarares a scris:
Buna ziua!
Viitorul sot nu va avea nici un drept asupra bunurilor pe care dvs .le-ati dobandit inainte de casatorie,sunt bunuri proprii.In caz de divort,bunurile va raman dvs,nu fac obiectul partajului.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
nu, nu e nevoie. La data casatoriei adoptati regimul comunitatii legale ( o sa va intrebe la starea civila), astfel bunurile cumparate inainte de casatorie sunt si raman proprii ale dvs.
pt celelalte regimuri ( cel al comunitatii conventionale sau cel al separatiei de bunuri dupa cazul fiecaruia), se incheie o conventie matrimoniala, nu e cazul dvs.