avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri înainte de căsătorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri înainte de căsătorie

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu următoarea speță: urmează să mă căsătoresc anul viitor si as dori sa stiu daca bunurile achiziționate de mine înainte de căsătorie devin comune după căsătorie, in caz de divorț. Mentionez ca dețin pe numele meu o garsoniera si un autoturism.
Mulțumesc frumos pentru informație.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2022
nicoleta-luiza, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Viitorul sot nu va avea nici un drept asupra bunurilor pe care dvs .le-ati dobandit inainte de casatorie,sunt bunuri proprii.In caz de divort,bunurile va raman dvs,nu fac obiectul partajului.
Buna ziua
Trebuie facut cumva înainte de căsătorie contract prenuptial?
Asa mi s-a sugerat, desi nu mi se pare normal, odată ce bunurile sunt pe numele meu in contracte.
Multumesc inca o data pentru răspunsuri.

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Viitorul sot nu va avea nici un drept asupra bunurilor pe care dvs .le-ati dobandit inainte de casatorie,sunt bunuri proprii.In caz de divort,bunurile va raman dvs,nu fac obiectul partajului.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, nu e nevoie. La data casatoriei adoptati regimul comunitatii legale ( o sa va intrebe la starea civila), astfel bunurile cumparate inainte de casatorie sunt si raman proprii ale dvs.
pt celelalte regimuri ( cel al comunitatii conventionale sau cel al separatiei de bunuri dupa cazul fiecaruia), se incheie o conventie matrimoniala, nu e cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fiind căsătoriți Sabie alyna Sabie alyna Bună ziua doresc sa fac o intrebare, Eu sunt căsătorită de 4 ani de zile si inainte de căsătorie primaria unde sa facut căsătoria nia cerut sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune dupa 5 ani de casatorie ? eugenpn eugenpn Buna ziua, Va rog respectous, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: urmeaza sa ma casatoresc; viitoarea sotie are pe numele ei un titlu ... (vezi toată discuția)