avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul social inchiriat la apartamentul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul social inchiriat la apartamentul administratorului

As dori sa deschid un SRL pe numele sotiei si sa dau in chirie apartamentul in care locuim catre acest SRL, pentru sediu social.

Apartamentul este pe numele meu, dar adresa este pe buletinele amandurora. Vreau sa scot banii din firma pe aceasta chirie si sa nu astept dividendele. Este posibil asa ceva dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:49, 21 Iulie 2022
Buna ziua, faceti un contract de inchiriere intre dvs ca proprietar si srl. Contractul trebuie inregistrat la onrc si anaf unde veti plati taxe pentru chirie. In rest puteti scoate banii de chirie din firma.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Am mai discutat cu un avocat si am inteles ca trebuie totusi sa transform apartamentul in punct de lucru si nu pot doar sa-l tin ca sediu social. Asta in acelasi timp o sa atraga dupa sine cresterea impozitului la apartament + necesitatea de a obtine semnaturi de la administratie/vecini. Sa ma corectati, va rog, daca nu am dreptate. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
marinescul, utilizator
Buna ziua, puteti stabili sediul in apartament fara activitate la sediu. Din 5 iulie 2020 nu va mai trebuie acord pentru sediu. Impozitul se mareste daca desfasurati activitate la sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl cu cod caen 4791 GeorgeCristian04 GeorgeCristian04 Buna ziua. Am un SRL cu cod caen 4791, deschis in baza unui contract de comodat la apartamentul sotiei, fara activitate la sediu. La sugestia contabilei, ... (vezi toată discuția)
Srl - dividende 5% + alte intrebari goliath goliath Buna ziua, Vreau sa imi infiintez un micro SRL, in care voi fi asociat unic, administrator, neplatitor de TVA, 3% impozit pe venit. Am niste nelamuriri ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta la firma proprie Lemil Lemil Buna ziua Am preluat o firma cu o pierdere contabila din anii anteriori. La activitatea pe care o realizez acum as putea sa o aduc pe profit peste vreo 2 ani, ... (vezi toată discuția)