As dori sa deschid un SRL pe numele sotiei si sa dau in chirie apartamentul in care locuim catre acest SRL, pentru sediu social.
Apartamentul este pe numele meu, dar adresa este pe buletinele amandurora. Vreau sa scot banii din firma pe aceasta chirie si sa nu astept dividendele. Este posibil asa ceva dpdv legal?
Buna ziua, faceti un contract de inchiriere intre dvs ca proprietar si srl. Contractul trebuie inregistrat la onrc si anaf unde veti plati taxe pentru chirie. In rest puteti scoate banii de chirie din firma.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Am mai discutat cu un avocat si am inteles ca trebuie totusi sa transform apartamentul in punct de lucru si nu pot doar sa-l tin ca sediu social. Asta in acelasi timp o sa atraga dupa sine cresterea impozitului la apartament + necesitatea de a obtine semnaturi de la administratie/vecini. Sa ma corectati, va rog, daca nu am dreptate. Multumesc
Buna ziua, puteti stabili sediul in apartament fara activitate la sediu. Din 5 iulie 2020 nu va mai trebuie acord pentru sediu. Impozitul se mareste daca desfasurati activitate la sediu.