avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Părinții mei au cumpărat 2 locuri de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Părinții mei au cumpărat 2 locuri de veci într-un ...

Bună ziua,
Părinții mei au cumpărat 2 locuri de veci într-un cimitir parohial.Tata a plătit taxă în anul în care a fost cumpărat, 2015, apoi a neglijat plata, dar a îngrijit mormintele care erau împrejmuite cu bare de metal.În ianurie l-am îngropat dar am observat că barele de metal ce împrejmuiau locurile de veci erau tăiate pe jumătate.Am măsurat locurile și am constatat că cei de alături au intrat peste locurile lor de veci cu 40 cm.Nu mai vorbesc de lipsa spațiului între morminte.Acum vreau să fac o bordură și o cruce de piatra.Nu-mi ajunge spațiul pentru 2 locuri de veci.Cum procedez????Ii ameninț pe cei de alături cu tăierea bordurii și mutarea ei cu 50 de cm?Am înțeles că fiecare mormânt trebuie să aibă 1,20m.La noi e mai puțin, doar 2 m.E evident că respectivii au făcut ce-au vrut.Nu am vorbit încă cu preotul paroh, dar vreau să merg la el și cu legislația corespunzătoare!Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Sveti , utilizator 16:03, 19 Iulie 2022
Buna ziua! Problema trebuie discutata si rezolvata cu preotul si administratorul cimitirului.
Va atasez un link care sper sa va fie de ajutor [ link extern ]
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

loc de veci Vasile Radu Vasile Radu In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit ... (vezi toată discuția)
Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Preotul mi-a vandut locul de veci @dibaciu @dibaciu Buna ziua! Langa mormantul tatalui meu, s-a taiat un copac si s-a facut loc de inca un mormant. Mama mea (80 ani) a concesionat locul de veci. Urma ca ea sa ... (vezi toată discuția)