avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! Am încheiat un contract prin mail, deci ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! Am încheiat un contract prin mail, deci online, pe ...

Buna ziua! Am încheiat un contract prin mail, deci online, pe 24 Decembrie 2022 cu o firma care prestează servicii - cursuri de formare IT. Cursurile au început pe 10 Ianuarie, conform contractului, dar efectiv au început pe 12 Ianuarie. Eu am participat la 2 cursuri (12 și 13 ian), mi-am dat seama ca nu sunt de mine si modul de predare nu era pe placul meu, si am renunțat. La 5-6 zile după m-a sunat un formator sa ma întrebe ce părere am despre curs, dar i-am spus ca vreau sa renunț, el insistând sa continui altfel trebuie sa plătesc, conform unei clauze din contact, încă 4.500 lei (pe lângă 1.000 lei plătiți deja in avans pentru prima luna de curs) .

In contract scrie ca pot renunța in termen de 14 zile (dar nu precizează dacă sunt calendaristice sau lucrătoare), dar nu si după ce si-au îndeplinit integral serviciul - nu s-a întâmplat.

Întrebările mele ar fi : este aceasta o clauza abuziva (ma gândesc la companiile de televiziune/telefonie care au asemenea clauze abuzive, iar consumatorii câștiga procesul de fiecare data atunci când renunța unilateral la contract) - si ma gândeam si la politica de renunțare la un produs in nu știu ce termen daca nu ne convine.
A doua întrebare : credeți ca as avea posibilitatea de a câștiga in instanța cazul? Realistic vorbind. Dacă nu il voi câștiga voi plăti si penalități (ajung la suma de aprox 20.000 lei) si chiar nu as vrea sa risc. Am înțeles ca firma aceasta a mai dat câțiva cursanți care au renunțat in judecata, iar mare parte din cazuri au fost câștigate, dar ma gândeam la cazurile care nu au fost câștigate- oare ce argumente au avut?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mada9238 , utilizator 16:01, 18 Iulie 2022
Cele 14 zile in care puteti renunta sunt de cand ati semnat contractul sau de cand au inceput cursurile? Vedeti in contract acest aspect si momentul cand ati notificat firma pentru reziliere. Daca nu mai sunteti in acest termen, iar firma doreste sa va cheme in judecata, angajati un avocat care sa analizeze contractul si sa va faca apararile. La prima facie, acea prevedere in contract ar putea avea natura unei clauze abuzive.
14 zile de la semnarea contractului!

Mihăilă Sebastian a scris:

Cele 14 zile in care puteti renunta sunt de cand ati semnat contractul sau de cand au inceput cursurile? Vedeti in contract acest aspect si momentul cand ati notificat firma pentru reziliere. Daca nu mai sunteti in acest termen, iar firma doreste sa va cheme in judecata, angajati un avocat care sa analizeze contractul si sa va faca apararile. La prima facie, acea prevedere in contract ar putea avea natura unei clauze abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa reziliez un contract cu compania il-makiage professional make up madalina d madalina d Buna dimineata, Am si eu o mica problema,care sper sa ramana mica..Am incheiat in data de 14.06.2010 cu Il-makiage, urmanda sa merg la cursuri de make-up la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin cu o problema in care este posibil sa ma aflu, ... JoitaNicu JoitaNicu Buna ziua, Vin cu o problema in care este posibil sa ma aflu, am semnat pentru un curs pe care platesc in jur de 1450 de lei lunar. Este un curs de Java, ... (vezi toată discuția)
Penalitati prevazute in contract georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am semnat un contract pe PFA cu o asociatie, contract care prevedea ca eu sa predau cursuri de limba ... (vezi toată discuția)