avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul prin donatie a unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul prin donatie a unui imobil

buna .as dori sa stiu daca parinti mei imi vor face contract de donatie ,pe casa in care locuiesc la ora actuala,daca sepoate ca fratii mei,2 la numar,sa atate contractul in cazul in care parinti mei nu vor mai fi nin viata.
Da, fratii dvs pot cere revocarea donatiei. Una dintre conditiile pentru ca o donatie sa fie revocabila este daca donatorul are copii.....ideal ar fi un contract de vanzare cumparare

Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
George, Avocat
Revocarea pentru survenienta de copil opereaza in cazul nasterii primului copil .Aceasta e unica situatie .Prin urmare , acest caz de revocarea a actului nu e incident , in speta.
In schimb , arareori , pot exista acte de ingratitudine.Sau , in cazul afectarii de o modalitate a actului juridic , anume sarcina , neexecutarea acesteia.

In schimb , desfiintarea/reductiunea actului poate avea loc , in termen de 3 ani de la deces liberalitatii , in cazul in care este depasita rezerva succesorala disponibila.

(de catre mostenitorii rezervatari : ascendentii privilegiati , sotul supravietuitor , descendentii in linie dreapta pana la infinit ).

Un contract de intretinere e indicat in atare situatie.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac donatie Julianna Julianna Buna ziua! Am o problema foarte mare si m-as bucura mult daca cineva ar putea sa-mi dea un sfat.Situatia este in felul urmator: suntem doi frati buni de mama ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacata o donatie ? love_singh love_singh Poate fi atacata o donatie facuta de unchi catre un nepot in conditiile in care acesta mai are si alti frati? (vezi toată discuția)
Contract de întreținere Prodeanu Prodeanu Bună seara.Eu am un contract de înteținere cu părinții mei.Aş vrea să ştiu dacă după moartea mamei mele, tata a decedat, frați mei mai au drept la ... (vezi toată discuția)