buna .as dori sa stiu daca parinti mei imi vor face contract de donatie ,pe casa in care locuiesc la ora actuala,daca sepoate ca fratii mei,2 la numar,sa atate contractul in cazul in care parinti mei nu vor mai fi nin viata.
Da, fratii dvs pot cere revocarea donatiei. Una dintre conditiile pentru ca o donatie sa fie revocabila este daca donatorul are copii.....ideal ar fi un contract de vanzare cumparare
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010 George, Avocat
Revocarea pentru survenienta de copil opereaza in cazul nasterii primului copil .Aceasta e unica situatie .Prin urmare , acest caz de revocarea a actului nu e incident , in speta.
In schimb , arareori , pot exista acte de ingratitudine.Sau , in cazul afectarii de o modalitate a actului juridic , anume sarcina , neexecutarea acesteia.
In schimb , desfiintarea/reductiunea actului poate avea loc , in termen de 3 ani de la deces liberalitatii , in cazul in care este depasita rezerva succesorala disponibila.
(de catre mostenitorii rezervatari : ascendentii privilegiati , sotul supravietuitor , descendentii in linie dreapta pana la infinit ).
Un contract de intretinere e indicat in atare situatie.
Atac donatie
Julianna
Buna ziua! Am o problema foarte mare si m-as bucura mult daca cineva ar putea sa-mi dea un sfat.Situatia este in felul urmator: suntem doi frati buni de mama ... (vezi toată discuția)