Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea si anume:
Vineri am fost anuntat ca in urma reorganizarii departamentului s-a hotarat ca timpul meu de munca si bineinteles salariul sa se reduca la 4 ore incepand cu 1 Februarie. Mi s-au pus in fata aceasta instiintare, actul aditional la contractul de munca si fisa postului si mi s-a spus sa le semnez pentru ca altfel compania se vede obligata sa desfiinteze postul de tot. Am semnat desi nu sunt de acord cu asta, sunt insa constient ca aceasta masura nu se datoreaza crizei ci mai degraba este o vendeta personala a sefului meu din cauza faptului ca o saptamana mai devreme am avut 3 zile medical, chiar mi-a fost foarte rau. Nu obisnuesc sa-mi iau nedical des insa am mai patit acest lucru din partea lui si acum un an si jumatate cand m-am operat iar cand am revenit din medical am avut surpriza sa primesc o convocare la comisia disciplinara.
Mentionez ca nu sunt un salariat care fac probleme, chiar am evaluarile profesionale de la foarte bine in sus.
Doresc sa stiu daca este legal sa-mi reduca timpul de munca si daca articolele in baza carora s-a hotarat 17 si 41 din codul muncii sunt intemeiate pentru ca mie nu mi se par asa.
Va multumesc!
La modul general vorbind, se poate orice si atata timp cat semnati insemna ca sunteti de acord...stiti foarte bine ca nimeni nu poate invoca propria culpa in neexecutarea unei hotarari.....dar pentru a vorbi mai clar trebui sa vedem exact hotararea data de angajator pe care ati semnat-o si contractul de munca.