avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC

Buna ziua!
Spuneti-mi va rog, in cazul in care un salariat( tatal) solicita concediu pentru crestere copil cu data de 01.01.2008 ( copilul s-a nascut pe 23.12.2007), pe ce data trebuie sa solicita reinceperea activitatii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 18 Ianuarie 2010
Cand copilul va implini 2 ani!
ce se intampla in cazul in care salariatul nu a facut nici un fel de cerere pana acum?
In ce sens, nu a facut cerere pentru CIC sau nu a facut cerere pentru reluarea activitatii la expirarea CIC?
Inseamna ca tatal copilului nu a mai avut vreun interes sa se mai intoarca la acelasi loc de munca. Totusi, nu ar fi nicio problema daca nu a depus o cerere avand in vedere ca CIM a fost suspendat pe perioada cat tatal a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.
1. Poate fi concediat pentru abateri disciplinare (absente nemotivate).
2. Mai bine ar fi sa se duca la unitate si sa ceara incetarea CIM cu acordul partilor sau sa demisioneze.

Alte discuții în legătură

Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
Terminare cic si stimulent de insertie cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, va prezint si eu situatia mea si v-as ruga sa ma sfatuiti si pe mine cum este mai bine sa procedez. Momentan sunt in CIC pe o perioada de 1an. ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)