avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul concediu odihna

Daca concediul de odihna nu o fost programat de angajator si am cerut concediu de odihna fractionat ( 10 zile) si am platit un bilet intro statiune turistica , poate angajatorul sa refuze acordarea concediului?
Pot cere angajatorului plata contravalorii biletului achizitionat prin agentia de turism ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 20 Iulie 2022
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Puteti cere angajatorului plata contravalorii biletului achizitionat prin agentia de turism, daca nu va acorda CO , insa cred ca doar instanta il poate obliga la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul de odihna draftacristi draftacristi Bună ziua. Urmaresc cu mult interes subiecte diverse pe forumul d-vs. ( subiecte diverse, unde sunt relatate diverse subiecte şi probleme ) şi vă multumesc ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna ... ELENA1234567890 ELENA1234567890 Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna și îmi refuza constant cererile ? Am 35 de zile de concediu în total și pe anul trecut și ... (vezi toată discuția)
Lucrez ca învațătoare într-un proiect pe fonduri europene. ... Mirela1964 Mirela1964 Lucrez ca învațățoare într-un proiect pe fonduri europene. Am un contract în care este specificat că pot efectua 21 de zile de concediu pe an. Managerul ... (vezi toată discuția)