avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna ...

Cum procedez daca angajatorul nu îmi acordă concediu de odihna și îmi refuza constant cererile ? Am 35 de zile de concediu în total și pe anul trecut și pe anul acesta.
Dacă cer concediu pentru studii sunt obligați să mi l acorde?
Răspunsul lor este lipsa de personal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:58, 26 Noiembrie 2021
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!ce pot face dacă patronul nu mă lasă să plec în ... Ghidel Silvia Ghidel Silvia Bună ziua!Ce pot face dacă patronul nu mă lasă să plec în concediu de odihnă!? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Refuzul concediu odihna nely1953 nely1953 Daca concediul de odihna nu o fost programat de angajator si am cerut concediu de odihna fractionat ( 10 zile) si am platit un bilet intro statiune turistica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de starea de urgenta si zilele ... Alina111123 Alina111123 Buna ziua, am o intrebare legata de starea de urgenta si zilele de concediu. Am 14 zile de concediu din care 5 s au scazut in starea de urgenta, iar ... (vezi toată discuția)