avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul a omis înscrierea actului de partaj în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul a omis înscrierea actului de partaj în cartea funciara ...

Notarul a omis înscrierea actului de partaj în cartea funciara

Bună ziua!Va rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea situație de fapt:
În anul 2005 am făcut partaj voluntar cu varul meu la notariat.Notarul a uitat sa înscrie actul de partaj în Cartea Funciara.Omisiunea a fost descoperita acum , când dorind să construiesc 2 camere , am făcut cadastrul ( necesar la proiect și autorizația de constr.) și s-a constatat ca ambii suntem proprietari ( ieșirea din indiviziune nu a fost comunicata).
Între timp doamna notar a decedat și nu știu ce e de făcut.
Pot face eu cererea de înscriere în cartea funciară singur? Sau ambii ( eu și varul meu)?
Un alt notar? Instanța?
Cum pot rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 08:42, 21 Iulie 2022
Pai în 2005 nu aveați cadastru (ați spus că l-ati făcut acum).
Iar fără documentație cadastrala, nu se poate face intabularea.
O puteți face acum dvs, sau cadastristul care v-a făcut măsurătorile.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Mulțumesc!Cadastrista mi-a dat documentele având 2 proprietari, deși depusesem actul de partaj.
A sunat avocata la Oficiul de cadastru și mi-a zis sa ma duc cu copie legalizata de pe actul de partaj și cu certificatul fiscal de la primărie ( pentru terenul cu construcția pentru care s-au efectuat măsurătorile ) și se va opera înscrierea dr.de proprietate în Cartea Funciara.
Practic cadastristra trebuia sa sesizeze acest lucru și sa rezolve problema, dar dumneaei mi -a pus actele în mână și mi-a zis sa merg la avocat.
Norocul meu ca am o fata bună avocata în sat care fără sa-mi ia bani , m -a ajutat cu un sfat ( așa cum ne ajuta pe noi toți consătenii ei).
Mulțumesc tuturor celor care au dorit să mă ajute!
Cadastrista mi-a dat documentele având 2 proprietari, deși depusesem actul de partaj

Asa e și normal.
Pana la partaj, sunteți coproprietari.
Nu e nimic deosebit.
Repet: intabularea o puteți face fie direct dvs, la Biroul de Carte Funciara, fie orice notar public din România, fie cadastristul.
Poate bu m-am exprimat eu corect, dar la momentul efectuării cadastrului , partajul era făcut de 9 ani( dar neinscris în Cartea funciară) iar d-na de la cadastru l-a depus la documentația necesară măsurătorii. În orice caz e bine ca se poate remedia problema.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)