avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instituţie publică refuză acordarea de vochere de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instituţie publică refuză acordarea de vochere de vacanţă

Bună ziua!
Lucrez intr-o institutie publica de cultură in Ro- cu contract individual de muncă- de 6 ani de zile. Institutia respectivă este subordonată consiliului local. Când a venit vorba ca noi să primim vouchere de vacanţă ni s-a spus că acest lucru nu se va intâmpla pentru că cei de la Consiliu nu au cuprins în buget acest lucru. Din ce stiu sigur- cei de la Filarmonică au primit bănuţii de vacanţă pe card- iar noua ni s-a explicat ca ei sunt subordonaţi Consiliului Judeţean şi de aceia a fost posibil acest lucru. Dar că pentru noi este valabilă sintagma * angajatorul POATE acorda* - iar ei cică se incadreaza aici pentru ca nu există buget (pentru un drept care ne-a fost acordat de catre statul român.). Lumea din instituţie nu pare foarte implicată în acest subiect ci doar fericită că in sfârşit sunt în concediu. Îmi puteţi spune exact ce ar trebui făcut, în condiţiile in care nu îmi permit cheltuieli de judecată pentru un eventual proces? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 20 Iulie 2022
Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul ... karmena karmena Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul la indemnizația de vacanta sau este la latitudinea primăriei sa il acorde sau nu? Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanŢĂ gluten gluten Daca este hotarare prin care se acorda voucherele de vacanta ,angajatorul este obligat sa cuprinda in buget valoarea lor sau este optional. Este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta danielnicolae danielnicolae e posibil ,ca angajatii din sistemul national de sanatate sa nu beneficieze de vouchere de vacanta in 2018,pe motiv ca unitatea spitaliceasca nu este ... (vezi toată discuția)