avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită certificatul de grefa
Discuție deschisă în Executare silită

certificatul de grefa

Am si eu o intrebare ce e certificatul de grefa?
imi trebuie ca sa nu fiu executat silit de anaf ca mai am sanse la apel si ma chinui de un an cu amenda aia.
Cel mai recent răspuns: Bianca-Maria Rusu , Avocat 15:07, 21 Iulie 2022
Este un document pe care vi-l eliberează instanța, în baza unei cereri depuse de dumneavoastră, din care reiese că aveți un litigiu pe rol, numărul de dosar, părțile și obiectul acestuia.

Bănuiesc că ați formulat plângere contravențională și doriți să faceți dovada acesteia.

Cererea pentru certificatul de grefă este, de obicei, formular tip. Trebuie să vă adresați instanței la care derulați litigiului pentru obținerea acesteia.
Multumesc. si la ce judecatorie tre sa contesc inscrisurile trimise de la anaf pentru decadere?
Si ce face Anaf ul nu e abuz? Adica ar trebui sa stie ca am proces si nu are putere executorie .
Se poate si prin email?
De principiu, formularea unei plângeri contravenționale suspendă executarea, dar este necesar ca organul de executare să fi fost înștiințat că există un litigiu pe rol. De aceea, era necesară depunerea de către dumneavoastră în dovedire a unui certificat de grefă, care să facă dovada litigiului.

Anaf nu are cum să ia cunoștință de litigiu din oficiu, pentru că nu are îndatorirea de a verifica. Dumneavoastră trebuie să faceți dovada.

Alte discuții în legătură

Procedura contestatiei la executare silita MINOKA HR MINOKA HR Buna seara, As dori sa ma ghidati si pe mine in labirintul cailor procedurale. Problema este urmatoarea: S.C. X a primit in luna mai o amenda contraventionala ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Cand se poate inscrie litigiu eugen05 eugen05 X(un mostenitor omis de la succesiune) cere intr-un proces anularea unui un certificat de mostenitor + 2 contracte de vanzare cumparare (toate au ca obiect un ... (vezi toată discuția)