Am si eu o intrebare ce e certificatul de grefa?
imi trebuie ca sa nu fiu executat silit de anaf ca mai am sanse la apel si ma chinui de un an cu amenda aia.
Este un document pe care vi-l eliberează instanța, în baza unei cereri depuse de dumneavoastră, din care reiese că aveți un litigiu pe rol, numărul de dosar, părțile și obiectul acestuia.
Bănuiesc că ați formulat plângere contravențională și doriți să faceți dovada acesteia.
Cererea pentru certificatul de grefă este, de obicei, formular tip. Trebuie să vă adresați instanței la care derulați litigiului pentru obținerea acesteia.
De principiu, formularea unei plângeri contravenționale suspendă executarea, dar este necesar ca organul de executare să fi fost înștiințat că există un litigiu pe rol. De aceea, era necesară depunerea de către dumneavoastră în dovedire a unui certificat de grefă, care să facă dovada litigiului.
Anaf nu are cum să ia cunoștință de litigiu din oficiu, pentru că nu are îndatorirea de a verifica. Dumneavoastră trebuie să faceți dovada.
Titlu executoriu
previas
Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)