avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura radianta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura radianta

cum se poate calcula caldura radianta in functie de nr de elementi de calorifer dintr-un apartament ? trebuie cartea tehnica a blocului daca da de unde se poate procura? administratorul asociatiei sustine ca nu o are pt a calcula caldura pe apartament in functie de elementi
va rog mult lamuriti-ma
cu respect:
deci noi am solicitat prin adresa catre administrator sa se vina cu un reprezentant de la o firma specializata pt a ni se calcula caldura pt fiecare apartament in parte in functie de nr de elementi /calorifer si de materialul din care este facut( fonta , tabla, aluminiu etc.)
d-nul administrator a refuzat solicitarea motivand ca nu are cartea tehnica a cladirii (blocului)
este normal?
multumesc
degeaba aveti carea tehnica a blocului si se face calculul dupa numarul ceea ce exista in proiectul de executie al instalatiei de incalzire. daca proprietarii au inlocuit caloriferele initialele cu altele din alt material, configuratie, lungime, etc, SET-ul este modificat si calculele nu corespund cu realitatea din teren. ori luati in discutie la sedinta anuala obligatorie (din primul trimestru al anului) ca sa se angajeze o firma care sa verifice si sa recalculeze SET-ul functie de ceea ce exista acum (de preferat una care face calculele repartitoarelor), fie montati repartitoare. oricum, ar fi bine ca sa existe proiectul instalatiei de incalzire initiale (din cartea tehnica a blocului) pentru ca, in cazul in care apar divergente cu vreunul din proprietari sa i se puna in vedere ca a modificat instalatia de incalzire fara acordul asociatiei si al firmei furnizoare.
PS cartea tehnica o puneti gasi la firma proiectanta a blocului. daca mai aveti proprietari care au contractat cumpararea apartamentului inainte de finalizarea lui, acesta va gasi denumirea initiala a constructorului si, mergind pe acest fir se poate gasi denumirea actuala a firmei proiectante si adresa acesteia. insa acolo trebuie sa mearga presedintele sau un imputernicit al asociatiei pentru aceasta solicitare, si nu orice proprietar. ;)
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters62736, utilizator
Banuiesc ca blocul/scara dvs. este contorizata. In acest caz, atat proprietarii cat si furnizorul de energie termica sunt foarte interesati de acest element S.E.T., mai mult daca acesta a fost marit de catre unii proprietari mai smecheri. Oricum, repartizarea costurilor cu incalzirea nu se face dupa SET, ci mai mult ca sigur in pausal, dupa suprafata utila din acte, dar acest lucru nemultumeste pe proprietarii corecti in sensul ca desi costul unui metru patrat de sup. utila este la fel in lista de plata, confortul termic este diferit, functie de cate calorifere si-au mai montat vecinii nostri (noi am gasit la un cetatean in casa un registru - artizanal, compus din 5 tevi cu diametrul de 80 mm si lungi de 4 m)!
Sfatul meu: discutati din nou cu presedintele as. prop. ca treaba este f. serioasa, sa anunte furnizorul de energie termica - pentru ca daca s-a modificat SET-ul, aceste trebuie comunicat in vederea modificarii contractului de furnizare - anexa cu SET-ul.
multumesc pt toate raspunsurile , voi tine seama de ele astept in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura timpuriu timpuriu care sunt datele care determina repartizarea calduri si care sunt necesare ptr administrator in urmatoarele cazuri 1) suprafata radianta 2) SET 3) ... (vezi toată discuția)