Stimati Domni si Doamne
Imi puteti spune si mie despre sechestru asigurator?In acest moment am o sentinta pin care mi s-a dat castig de cauza in parte cu cerere in anulare in 10 zile de la comunicare.Debitorul a inaintat Cerere in anulare
Se poate institui sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile ale debitorului?
Si daca da se poate trimite prin posta?
Va multumesc anticipat
Infiintarea sechestrului asigurator se face prin cerere de chemare in judecata la instanta care a judecat fondul, dupa ce in prealabil ati introdus cerere de obtinerea creantei. Cum la aceasta din urma cauza ati avut castig, daca debitorul are calea actiunii in anulare, inteleg ca ati cerut emiterea unei somatii de plata (OG 5/2001) sau emiterea unei ordonante de plata (OUG 119/2007).
Doar dupa pronuntarea unei ordonante de plata (nu si dupa emiterea somatiei de plata) puteti incepe executarea silita, fara sa fie afectata de introducerea sau nu a cererii in anulare.
Puteti inainta si cerere privind infiintarea sechestrului asigurator sau poprii asiguratorii sau puteti sa incepeti executarea silita.
Din pacate somatia de plata nu este executorie de drept. Va trebui sa asteptati pana se pronunta instanta si asupra cererii in anulare. Puteti, cu un certificat de grefa, sa cereti sechestru asigurator. Aveti grija ca se va depune si cautiune in cuantum cuprins intre 10-20% din creanta, depinde f.mult de instanta.
Sechestru asigurator.
am depus la tribunal o cerere pentru emitere somatie de plata. s-a dat primul termen. parata a inaintat o cerere pentru intrare in reorganizare judiciara. mai ... (vezi toată discuția)