avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare cazier judiciar

Buna ziua,
Am scos un cazier judiciar ieri, am nevoie pentru angajare, si am avut neplacuta surpriza sa vad ca figurez cu o condamnare de 1 an cu inchisoare pt fapta prevazuta de art 215^1CP,art 41 alin 2CP, gratiata cf legii nr 543/2002 conform dispusa prin SP 441 din 31.03.2003,definitiva prin neapelare din 15.04.2003. Habar nu am despre ce dosar e vorba, nu am fost niciodata la tribunal, nici nu pot vedea nicaieri despre ce e vorba in dosar, se poate reabilita cazierul (adica sa nu mai apara acest lucru ) sunt 19 ani de la asa zisa condamnare,nu am avut niciodata probleme cu politia?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:47, 22 Iulie 2022
Trebuie formulata adresa catre Directia de cazier judiciar din cadrul IGPR pentru rectificarea fisei de cazier. Daca nu ati avut niciodata dosar penal posibil ca cineva sa se fi folosit de cartea de identitate (daca ati pierdut candva actul de identitate). Exista dosare solutionate de instante si condamnari in lipsa a unor persoane nevinovate carora li s-a furat identitatea.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Mergeti la politie ca sa explicați.
O sa va trimita la avocat dar măcar incercati sa vedeți dacă va pot ajuta fără avocat.
O plângere penală ar putea sa va ajute.
Nu am întâlnit niciodată un astfel de caz desi am avut cele mai diverse cazuri din lumea justiției.
Nu pare posibil ceea ce ziceți.

E posibil sa fie vorba doar de o eroare și sa se rezolve la politie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nici mie nu imi vine sa cred, am mai scos un cazier prin 2016 si nu aveam nici o problema.Acum a aparut asta si mai aveam putin si faceam infarct acolo.Nu cred ca la eliberare caziere se poate face ceva, personalul introduce cnp-ul si apare tot din sistem, nu stiu unde sa ma duc sa rezolv treaba asta.
Mergeti la IGP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)
Rectificare cazier judiciar Florance2000 Florance2000 Buna seara, as avea si eu o problemuta si sper sa ma puteti ajuta: sotul meu a suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare in martie 2003. Prin Legea 543/002, ... (vezi toată discuția)
Caz de nedemnitate alexxmarginean alexxmarginean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am fost condamnat pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, mi-a trecut termenul de incercare prin ... (vezi toată discuția)