avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperarea onorariului platit la avocat dupa anularea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperarea onorariului platit la avocat dupa anularea amenzilor pentru necompletarea PLF

Sunt una din persoanele amendate nejustificat pentru necompletarea PLF la intrarea în țară, în pandemie. Potrivit unei legi promulgate joi de către președintele Klaus Iohannis, amenzile aplicate vor fi anulate, iar cei care le-au plătit deja vor putea cere restituirea banilor. Ce se intampla in cazul in care am platit un avocat iar actiunea este pe rol (prima infatisare in luna septembrie)? Cum imi recuperez onorariul (1500 lei) achitat avocatului?
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Marcel2017 , utilizator 15:45, 8 August 2022
Continuaţi procesul, introducând între motivele de drept şi noua legislaţie, chiar dacă în paralel veţi merge pe cale administrativă. Cheltuielile de judecată, inclusiv onorariul de avocat, se pot acorda în măsura în care câştigaţi procesul.
Sa inteleg ca nu e garantat castigarea procesului? E cam ciudat, tinand cont ca legea a fost promulgata. Nu e suficient sa cerem cheltuieli de judecata? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2022
Marcel2017, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un judecător trebuie să pronunțe o hotărâre asupra fondului cauzei. Dacă renunțați dumneavoastră la judecată, nu puteți obține cheltuielile judiciare.

Marcel2017 a scris:

Sa inteleg ca nu e garantat castigarea procesului? E cam ciudat, tinand cont ca legea a fost promulgata. Nu e suficient sa cerem cheltuieli de judecata? Multumesc.

Multumesc pentru raspuns. Ma intrebam doar cum as putea pierde un proces in care nu mai exista obiectul...ce hotarare se poate da intr-o asemenea situatie...Imi cer scuze, dar din punctul meu de vedere este o situatie cel putin ciudata.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
Marcel2017, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces anulare amenda pentru formularul plf buna seara, am rugamintea ... popava popava Proces anulare amenda pentru formularul PLF Buna seara, Am rugamintea daca este cineva care actionat in judecatat Directia de Sanatate Publica pentru ... (vezi toată discuția)
Problema cu onorariul avocatului oliviar oliviar Buna ziua am si eu o problema sunt in proces de divort cu sotul meu avem doi copii minori cererea de divort a fost introdusa de el eu nefiind anuntata am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , ce ar trebui sa fac daca am primit amenda de la dsp ... ramona7513 ramona7513 Buna ziua , ce ar trebui sa fac daca am primit amenda de la DSP si eu si fiul meu pentru intrarea in Roamnia si zic ei necompletarea formularului PLF desi noi ... (vezi toată discuția)