avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se consideră răpire de copii daca ,mama împreună ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se consideră răpire de copii daca ,mama împreună cu cei doi ...

Se consideră răpire de copii daca ,mama împreună cu cei doi copii cu acordul scris al tatălui ,pleacă din țară de rezidenta in tara natala a mamei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:04, 25 Iulie 2022
Dvs cum vi se pare daca pleaca cu acordul tatalui?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a fi considerata rapire, una din conditiile esentiale, este ca sa nu existe acordul tatalui cu privire la scoaterea minorilor din tara.
In cazul dvs. opinia mea este, ca nu exista o rapire, atat timp cat dvs. v-ati dat acordul.

Motica Margateta a scris:

Se consideră răpire de copii daca ,mama împreună cu cei doi copii cu acordul scris al tatălui ,pleacă din țară de rezidenta in tara natala a mamei?

Daca exista acord nu exista rapire.
Și dacă tatăl anulează acordul dat fara să anunțe soția și o acuză ulterior de răpire!
Nu e rapire daca a plecat cu acordul tatalui, Avem pretentia ca suntem adulti si ne dam consimtamantul in deplina cunostinta de cauza. Altfel se cheama rea intentie sau probleme la caput. Nu sta nimeni cu uite acordul, nu e acordul. Deciiziile se iau exclusiv in interesul copiilor si nu dupa orgoliile sau diverse toane.

Daca intelegerea a fost pe timp limitat si se refuza reintoarcerea e alta situatie.

Alte discuții în legătură

Rapire de minor bonaparte bonaparte buna seara, am si eu o intrebare: daca plec cu copilul meu in varsta de 3 ani in alta localitate neanuntand sotul se considera rapire?multumesc (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)
Revenire cu copil minor in romania florinmantescu florinmantescu Buna ziua, De aproape 10 ani locuiesc in Finlanda impreuna cu sotia. Intre timp avem si un copil de 6 ani. Eu sunt singurul care lucreaza aici, sotia mea ... (vezi toată discuția)