Buna ziua.Ce ma sfatuiti sa fac aflandu-ma in urmatoarea situatie:
Peste 4 zile imi expira concediul de ingrijire copil de 2 ani.Firma la care am lucrat 4 ani, si-a schimbat administratorul si denumirea din luna decembrie 2009.Pe langa asta, fostii angajatori au facut niste erori si nu am mai aparut in statele de plata cu 0 venituri in ultimele luni ale anului trecut si respectiv in noua firma eu nu mai apar ca angajata.Din cate stiu trebuie sa mi se faca incetarea suspendarii contractului de munca si mai departe incheierea activitatii deoarece si-au restrans activitatea sau mi s-a desfiintat postul, astfel incat mai departe sa pot sa-mi depun dosarul de somaj.Ce obligatii are angajatorul la care am lucrat fata de mine avand in vedere ca evita sa ma mai contacteze, cu ce ma poate afecta daca nu mi se vor emite vreodata aceste acte, si la ce organe ar trebui sa ma adresez pentru a-mi rezolva problema si a-mi primi drepturile ce mi se cuvin?Va multumesc.
1. Schimbandu-si administratorul si denumirea, firma este aceeasi ... prin urmare, faceti cerere de reluarea a activitatii pe care o adresati noului administrator al firmei.
2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Adresati-va in scris angajatorului (prin posta cu confirmare de primire/AR) cu solicitarile pe care le aveti in vedere (reprimirea in firma, incetarea suspendarii CIM, comunicarea masurilor luate de firma in raport cu dvs., baza legala a acestora etc.). Notificati un termen de primire a raspunsului (de ex. 15 zile), dupa care, in fct. de acest raspuns adresati o plangere ITM teritorial cu precizarea doleantelor dvs.
Dupa primirea raspunsului de la ITM, in situatia in care nu sunteti multumita de rezolvare, puteti actiona firma (sau pe reprezentantul legal al acesteia), in judecata.
Eu va sfatuiesc sa va angajati si un aparator in situatia in care ajungeti sa actionati in instanta.
Somaj
cristina1981
as dori sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt din data de 28 septembrie 2009.la aceasta data mentionata mi-a fost suspendat contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim
Corina Adam
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoare speta: incepand cu data de 29.01.2019 ar trebui sa ma reintorc la locul de munca dupa finalizarea concediului de ... (vezi toată discuția)