Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.
Mama mea impreuna cu cei doi frati ai ei sunt mostenitorii unei case si pamant agricol . In casa de la tara a ramas unul dintre frati, fara ca acesta sa intrebe sau sa se consulte cu nimeni. Mama si sora ei nu s au impotrivit faptului ca unul din frati s a mutat acolo, avand in vedere ca au considerat ca cineva va fi permanent alaturi de bunica mea.
Situatia este urmatoarea. Intelegerea dupa mortea bunicii, a fost ca fratele care locuieste acolo sa ramana cu casa integrala avand in vedere ca acesta a intretinut aceasta casa insa pamantul agricol sa se imparta intre toti cei trei mostenitori, dupa o anumita perioada de la decesul bunicii. Au considerat ca e corect ca fratele care a contribuit la intretinerea casei sa mai beneficieze de pe urma pamantuil agrar. Mentionez ca inainte de decesul bunicii, tot fratele care locuieste in acea locuinta a beneficiat de tot. Bunica mea a murit acum 2 ani, in tot acest timp doar fratele ramas a beneficiat de roade oricare ar fi fost ele, fara ca ceilalti doi mostenitori sa aiva vre-o pretentie. cand s a adus in discutie sa imparta doar pamantul agricol in trei parti, pt ca in viitor sa poata avea beneficii si restul mostenitorilor , cel care locuieste in casa ramasa de la bunica nu mai este de acord. Mentionez ca nu s a facut nicio succesiune pe aceste bunuri. Casa a fost mai intai a strabunicii dupa care nu s a facut succesiune, apoi a bunicilor si nici dupa acestia nu s a facut succesiune. Daca acel frate nu este de acord cu impartirea bunurilor, trebuie acctionat in judecata?
Buna ziua!
Mai intai trebuie sa dezbateti succesiunea.La succesiune isi va primi fiecare dreptul la mostenire,nu are importanta daca fratele este de acord sau nu.Daca situatia nu se rezolva la notariat,abia atunci va ganditi la instanta.
Multumesc! Asta este de fapt problema, fratele nu doreste sa dezbata succesiunea, nu este de acord sa cedeze ceva din mostenirea ramasa. Mai mult de atat, ne a indemnat sa l dam injudecata daca nu ne convine. Deci sa inteleg ca aceasta succesiune nu se poate face chiar si fara acordul lui? In sensul ca se impart bunurile in mod egal sau cum au convenit intre cei trei mostenitori, chiar daca el este impotriva.
Succesiune
ContSters15764
Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei.
Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)