avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia, reclamanta in procesul de divort aflat in curs, poate sa-mi refuze dreptul de a-mi vizita familia [sotia si copilul -in varsta de 4ani] in locuinta in care sta cu chirie si care se plateste din banii comuni,tinand cont ca procesul de divort nu a ramas definitiv?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 18:14, 18 Ianuarie 2010
Pana in momentul pronuntarii unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile nu se poate impune nici un astfel de refuz si mai ales pana ce nu se stabileste incredintarea minorului. Nu .... nu are niciun drept
Atata timp cat nu sunteti decazut din drepturile parintesti printr-o hotarare definitiva,nu vi se pot refuza relatiile personale cu minorul.
Daca nu ati solicitat in cadrul divortului,formulati o actiune pentru a se stabili relatii personale cu minorul.
Daca ati formulat o astfel de cerere in cadrul divortului,asteptati ca hotararea sa ramana definitiva.
Sotia nu are acest drept,pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii,cu atat mai putin pana la stabilirea de catre instanta de judecata a incredintarii minorului.:)
Daca in cerere de divort aveti si un capat accesoriu privind stabilirea unui program de vizitare minor , atunci instanta va hotari si asupra acestui aspect. Puteti vizita minorul , nu si sotia asa cum se intelege din ce ati intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)